Monday, November 24, 2008

~ Muffinnya Mama Aqilah ~

Katakan hantu rajin memasak dah merasuk kan... semalam cuti ujung minggu dok rumah tak de buat apa...n kebetulan Aqilah memang cukup baik mood dia semalam... sempatla mama bakar muffin ni....


Ni...Adunan minyak jagung, Telur, air dan tepung muffin...


Mama letak coklat rice sikit...baru nampak cantik sikit..Aqilah sure suka...


Masukkan dalam loyang pembakar..


Pehtu..masukkan dalam oven...ikut oven mama..dalam 1 jam cam tuh...


Selepas 1 jam... tarraa...dah masak...cantikkan..kuning dia...


Jom kita potong-potong tuk di makan....


Sedia untuk dihidangkan untuk minum petang...lebih kaw dimakan dengan teh-o panas...
Yummy....Aqilah n papa cukup suka makan...daripada beli muffin kat luar...baik mama masak sendiri kan...leh kasi jenjiran sikit....

13 comments:

atty's said...

sedapnya..terliur ha..tp mmg puas dpt masak sendiri

dakgilachoc a.k.a nani said...

kasik jenjiran jek ke? hulurla sket kt kita..sobsobsob...terlio dah neh tgk muffin akak tuh..=P

nuarliesya said...

ok juga kan kak kan buat cam nie...bahan2 still ada lagi sikit kat umah tapi acuan dah habis...buat cam akak nie tak yah nak buh dalam acuan lagi senangkan...

Zanna_MamaBatrice said...

sedap muffin tu kak puteri1....
mintak sikit boleh...
mmg puas masak sendiri....leh berulang2 makan...tp tulah...bila mood M nyer datang...tu yg susah...

cantik header baru...wink!!

:. iBuAfiQah a.k.a Irnie .: said...

sedapnya muffin tuh...
pandai mama aqilah nie masak....
post2 kat sini skit muffin tu yerrr..hik2

yantz-yeem said...

eh kak bwk le opis mai kaisk kat sy nie...adeii terior nie...cam sodap je....

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

ptutla cam termimpi2 ko msak muffin

CuTeMiUt78 said...

huh..huh..huh.. nak gak..

Faina Arisya said...

sedapnya.. nak ckit..

edrina said...

aduh nampak sedap lak muffin tu.. mmm yummy

green apple said...

aku bukan taknak kasik jiran rasa masakan aku, tak pasal aku kena soal ngan kementerian kesihatan lak pastu.

umIE a.k.a saLMi said...

akak..nk resepi muffin nih bleh? tliur la tgk hehe..skrg mie da 37 minggu..ingt nk wt masa blk kg nnt..heheh..

PerantauSepi1306 said...

amboiiii mmg nampak mengancam muffin tuh.. bak mai la resepi sharing2.. leh gak mencuba nie :D