Tuesday, December 30, 2008

~ Ha....Aqilah Dating Ngan Sape Tuh.. ~

Aqilah panggil KLCC ni...`Chi-Chi'....kan last week...cousin mama ngan anak-anaknya turun KL...so..mama sempatlah bawak diorang gi Zoo...gi KLCC....saje tak tahu nak bawak diorang gi mana kan... Lagipun diorang datang takat sehari dua...dengan anak-anak..manalah sempat nak kemana pun...bawak ajelah jenjalan ke KLCC...


U all tengok...budak lelaki ni anak my cousin...nama Mohd Aliff...Aqilah kamceng ya amat nih ngan si Aliff nih...si Aliff ni pun...walaupun dia anak bongsu..tapi alahai...pandai sungguh jaga Aqilah...sentiasa beralah je apa yang Aqilah rebut dari dia...sebab tu la kot Aqilah suka sangat ngan si Aliff nih....u all tengokla siap pegang-pegang tangan lagi tuh...kelakar sungguh..


Naik keta ni pun..nak ngan Abang Aliff gak...sukatila nak oi...




Papa ajak singgah Adidas..nak tengok kasut bola lagi la tuh...adeeeh...tak syooknye la masuk kat kedai sukan nih...mama tak soookerrr..tak sooker!!!


Tapi Aqilah suka...sebab dia tak peduli kedai apa pun...menakal..tetap menakal....
berlari sana sini..tak larat mama nak kejar...habis kasut n stokin tu dia sepah2kan...


Last2..mama tangkap jap...dia diam tu..sebab mama cakap one...two...three...
Dia tahu nak snap gambar kan..klu tak...dia meronta tak nak dukung...


U all sila abaikan rambut kusut masai Aqilah tuh ye...u all fokuskan pada `Chi-Chi' yang amat megagumkan itu ye...


Aqilah comot...sebab tengah makan cheezy wedges...sambil tengok air berirama...kat KLCC Park...


Haaa....dating ye....hiks....

Nak tergelak mama tengok gambar-gambar ni semua...Aqilah...Aqilah...dah besar sungguh anak mama nih...sedar tak sedar... Mei next year...Aqilah bakal menginjak usia 2 tahun...alhamdulillah...mama sentiasa mendoakan...Aqilah membesar dengan sihat...bijak dan pandai ye sayang.....

14 comments:

p-na mama oja said...

amboi aqilah sakan bershoping...tomei la kamu nie!!

:iBuAfiQah: said...

aqilah ni comel tul..
geram tul la pada dia nieh...
D.O.B aqilah bila ek?

ZH - Ena said...

geramnyer ena tgk aqilah nie..pg shoping2 erk..

Mummy Rizq said...

eeeeeeeeeee. geramnya tengok rambut aqilah.. cantik!!

eLYies said...

huh..dak kecik ni..sakan dia pi jejalan ...dah nampak matured.siap leh shopping sorang2....

SUZIE APAI said...

warghhh.....aqilah sdh tembam banget....kuat mkn ke?

gee ryder said...

aqilah ni mmg cute la ngn gaya dia tu

CuTeMiUt78 said...

wah.. kemain lagi.. siap berpimpin tangan tu..

Ultramama said...

Comel sungguh..Uwaa! nak girl girl gak!

dakgilachoc a.k.a nani said...

amin..kita pun doakan aqilah membesar dgn bijak...dan jadik anak yg solehah...bdk2 ppuan kan mmg mudah je rapat dgn sepupu lelaki...maybe sebab aqilah xde abg or adik lagi...tu yg dia nk memanja ngan abg sepupu...

en_me said...

bestnyerr gi chi chi ittewww.. salammmz mama aqilah

lupekanje said...

bopren pertama aqilah...moga aqilah nnt dpt carikkan menantu yg bebaik untuk mama yek...heheh

Khas Lysha said...

yela.. moga aqilah sentiasa sehat dan ceria..

aNnA_jaN said...

amoi....dh ade boypren yerk....meh auntie cubit sket...geram nau tgk....