Sunday, January 04, 2009

~ Cuti Yang Memenatkan ~

Hari ni macam biasalah...dah tentu mama n family...bangun agak lewatkan..coz...hari minggu...tapi paling lewat pun kul 8.30 je..tak leh lebih dari tuh...klu tak memang mata ni tak leh tidur..lagipun..dah tentulah...anak dara mama nih dah kaco-kaco..tepuk2 muka mama..tak pun dia jerit tak kasi mama berselimut...itu memang peel dia lah tuh..becoz dia sendiri memang tak berselimut bila tido...klu kita cuba selimutkan dia...dia akan tolak2 ngan kaki...hiks..ntah peel sapa dia ikut tak tahula...

Act..hari ni..mama n papa plan nak balik kg...coz atok Aqilah start 1 Januari lepas bercuti kat kg 5 hari...yang we all balik hari tu kan... kiranya ri ni nak gi ambik Atok Aqilah...mama bangun kul 8.30 Aqilah lagi dulu pada mama bangun...so..tak berapa amanlah nak buat keje umah kan...papa Aqilah dah tentu layan mata...eeii tension tul orang lelaki ni kekadangkan...lebih suka layan mata dari layan anak...geram jee...mama selalu wat tektik...pa...cepat la bangun..mama nak masuk toilet ni..Aqilah tak de sapa tengok...ecceeehh...itu ayat tektik tu tau..hiks... waa...gegas2 la kawan ni bangun n tercongok kat hall...hiks...yerla...jap lagi nak keluar takkan nak tinggalkan umah tak terurus kan...so seme kene setle dulu... setle semua...we all keluar dalam kul 10.00...so brekfes je kat luar...sebelum masuk h.way...we all singgah restoren Pelita kat belakang Ampang Point...roti canai dia best....makan minum situ dah pun kul 11.00...we all sampai kg...dalam kul 12.45...rest...makan-makan..minum-minum...Aqilah klu kat kg...kan suka...main ngan Moyangla...ngan Tok Ngah dia la...ngan Cik Cha dia la...suka sesangat...heeppy je dia...kita ni sebagai mama klu tengok anak heppy..alahai...hati berbunga-bunga je kan...tumpang seronok....dalam kul 4 we all bertolak ke KL...alhamdulillah jalan very very de clear...ingatkan penghabis cuti ni jalan sesak..rupanya tak...alhamdulillah....sampai Kl dalam kul 6.00 petang...dah masuk gate rumah je...Aqilah nampak Kakak Baby n kakak nety dia...apalagi...dah tentu kaki dia melangkah ke sana la...waaa..dah tentu sampai maghrib...sebelum maghrib mama jengah ke rumah Cik Nor..nak ambik Aqilah....begitu begini...kul 7.45 terlajak bersembang lak...bis takkan nak angkut anak terus kan...so berbudi bahasa sikitla kan...hiks...balik umah....goreng me....itu ini..Aqilah dah ngantuk..itu tak kena..ini tak kena....alahai...bawak masuk bilik...bagi susu...on tv jap...bagi dia layan mata dia dulu...aik tak sampai 10 minit dah lelap....alhamdulillah...klu tak..punya susah nk tido...lum kul 10 Aqilah dah tido...legaaaaaaaa.....lehla mama gosok baju keje papa...gosok baju keje mama....pastu...kemas rumah yang berselerak cam apa je...sakit tul mata tengok....basuh baju...alahai keje umah ni memang takkan pernah habis...ada je benda nak buat...ada je benda yang tak selesai....last2 bdan dah panas balik...kejap tadi mama mandi...hiks...baru segar sikit..mata dah segar...so mama pun on pc...leh update blog kan...act ada gambar2 pending masa gi KLCC mlm sabtu lepas....tapi nantila tuk entry esok hari jekla ye...mlm ni mama tulis citer tuk hari ni sahaja...padahal badan penat ya amat ni...tapi maybe sebab mandi tadi...so badan rasa segar.... tapi dah legakan...semua keje umah dah setle...esok pagi pun syok je bangun umah dah kemas seme...walupun bila balik keje petang nanti..dah tentu semak samun balik...biasalah bebudak ada kat umah...rasanya semua orang cam tulah kan...tapi memang sebelum tido selalunya mama pastikan semua setle dulu...klu tak...tido tak berapa lena je...adeeh mata mama dah ngantuk ni...Aqilah ngan papa dah berdengkur tuh...hiks...okla..gudnite....

2 comments:

aNnA_jaN said...

tulka kan aleeya pon tak moh kita selimut dia...siap nangeh g kalau kita selimut dia...tulakan sepatutnya surirumah pon kena dpt gaji+bonus...sbb keja tk pernah abis kan....letihhhhhhhhhhhhhhhh....

dakgilachoc a.k.a nani said...

jadik surirumah bila hjg mggu, buat keje mmg mcm x abis2 erk mama...tp mesti hepi je kan sbb buat semua tu utk org tersayang...;P

aqilah x suka berselimut erk? wah2...anak dara ni...