Monday, January 12, 2009

~ Nasibnya Blusher Mama ~

Tak tahula camana nak cakap lagi kan..geram ada...marah ada...eii memacamla...tapi nak wat camana...dia kecik lagi kan...walaupun kita dah cakap jangan...tapi bebudak 1 tahun 8 bulan apalah yang dia tahu...dia tahu main...n rosakkan ajela... Actually mama dah simpan dalam casing makeup mama..n letak dalam henbeg...tapi kebetulan kelmarin baru balik keje...handbeg letak atas sofa...selalu mama terus masuk dalam almari baju...baru sekejap mama tinggalkan tuk solat Asar...uuwaaa...dah jadi cenggini....


Ni nasib 2 blusher mama...yang satu tu dah lama Aqilah kerjakan...yang satu lagi tu...yang terbaru dia kerjakan....uuuwaaa....


Yang ni...blusher yang baru...tak tahula selama mana hayatnya...

22 comments:

dakgilachoc a.k.a nani said...

hehehe..kena beli mangga..psg kt zip handbag la mama..klu aqilah terjumpa pn dia lum tentu reti nk buka..hahahahaha.....sabo jerkla erk mama...

~ yus ~ said...

alahai...dapat bayangkan perasaan kak puteri. Saya pun selalu gak kena macam tuh, tp biasanya lipstick, sampai penyek2 kadang tuh...huhu

Iz-aNn said...

kak...sib baik lah ibu hanan ni tadop blusher bagai sebab tak suka mekap...kalu idak tak tau ar gimana gamaknya...hehehe...

YanDarwisy said...

dia pun x bley tahan kak, asyik tgk mama dok sapu jer. dlm hati satu hari mesti dia nak try gak tu. biaselah...sifat keperempuanan nasib bukan gincu kak...

rynn2506 said...

wakakaka....lynkan aje lah aqilah tu kak...sdg nak mbeso tu..kang kalo dah beso sket nnt akak ajar la dia psl blusher utk ape sbnrnye..anyway...kite pon pakai blusher yg sama...wakakaka

SUZIE APAI said...

aduhai.....ank laki sy pun duk sebuk nk main make up..sabor je la...

KV said...

aku kan, taruk semua perkakasan dlm satu paper bag. Nak pape, gali dlm tu jer. Kalo dina masuk bilik, paper bag tu aku taruk atas lemari baju. Hik hik.

Mak Su said...

simpan dalam peti besi ya, aiyo

aNIe said...

Hehehe...anak2 kalau dpt compact powder atau blusher dan yang sewaktu dengannya memang hancur dikerjakannya...dulu anak akak pun mcmtu jugak...

Khas Lysha said...

asyik mama je make up,.. aqilah pon nak jugak.. he he he

My Blog said...

layan jelah... takkan nak dipukul plak.. dia mana tahu apa lagi kan.... beli je terus ajar dia sapu kat muka kot.. baru dia tahu blusher tu nak buat per kot... hihihi

rina said...

anak pompuan camtulah... dia tgk pastu ada peluang terus nak cuba. hehehe

*Miss Geli^ said...

sama la ngan anak saya kak oi...hancus..pepagi nak pegi tabika tu, bantai disapunya lipstik dulu

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

x pe..leh beli baru..heheh..kiter selalu gini..bedak ..abisss..hancurr

ida81 said...

saya pun selalu kena jugak..walaupun Aiman ni boy..tapi habis le jugak brg mekap dia main..lipstick la selalu jd mangsa..kdg sampai penyek..huhu

alia said...

sabar2...dogaan...cobaan

atty's said...

sorok lepas nie jgn kasi sekecik tu nampak..heehe

CuTeMiUt78 said...

klu dah namapun budak kan.. kita nak marah pun tak blh nak kata apa dah.. hhhmmm.. takpe la.. mama aqilah kena la beli baru lagi

fealize_eleanoer said...

alololololo...

syiannnye mama ...

safiya pon slalu jugak pakai bedak saya....hhmmm...kalo saya x amik cpt2...mau jadi nasib sama mcm blusher mama tuh...
hukhukhuk!

ZH - Ena said...

hehehe aqilah nak belajar pki make up tu :)

Fadh said...

Kalau aku plak...kasut bola...asyik dijadikan alat permainan oleh si arekeem...kadang2 jadi kereta dia...kadang2 jadi backhoe dia...minat sangat dengan kasut bola...hairan gak aku...

kakngah said...

so noty aqilah...