Wednesday, January 14, 2009

~ Keletah Aqilah ~



Tempat : Dalam keta....

Papa tengah gurau-gurau ngan mama...ada satu citer yang papa saje nak usik mama...n mama kata kat papa...`Menyampah!!' sambil tampar bahu papa....

Selang beberapa minit lepas tuh.... sejurus lepas papa bercakap.... Aqilah leh cakap... `Ampaaaah!!!' n tampar lengan papa....boleh???? Kitorang gelak tak hengat...

Tempat : Kat rumah...

Aqilah suka sangat main switch plug tuh...dia tengok kita on offkan plug maybe dia dapat idea kan...benda tu kan bahaya...benda nak malang kita mana nak tahu kan... Aqilah sekarang..makin dilarang..makin menjadi... kadang-kadang memang menguji sangat kesabaran mama...rasa nak jerit pun dah habis jerit... sekali kan... dia main switch plug tu tup..tap...tup tap...eeii bahayanye u all...

Mama : Aqilah...ni bukan mainan Aqilah...bahaya ni...nanti meletop! booomm!! (lagi syok dia main...)
Aqilah : ...`booomm...booomm!..' (ha sudah...dia nak buat sampai boom la tu agaknye kan...)
Mama : Mama kata jangan main Aqilah...jangan...(Aqilah tetap degil...)
Mama : Mama kata jangan...jangan...nanti mama cubit...sakit tau kena cubit...(Aqilah terkelip2 je pandang mama)
Mama : Mama kata jangan..klu Qilah buat gak..mama cubit..(Tapi dia buat gak..mama pun cubit la atas belakang tangan dia....)
Mama : Sakit kan?
Aqilah : Takit...? Takit....?(Dia boleh tanya mama jugak)

DAN SEKARANG......

Kalau kita kata jangan....jangan Aqilah....dia boleh kata...

" Ngaaaan.....tubiiiitt.....tubiiiit..." (sambil dia cubit atas belakang tangan dia...)dan boleh lak dia kata...."Haaaa...akiiiiit....akiiit..." ha boleh gitu???? Aqilah...Aqilah...

22 comments:

dakgilachoc a.k.a nani said...

heheheheh...mama, kita bayangkan aqilah buat mcm tu mesti muka dia sgt comel time tu kan..hehehehe..mmg keletah sungguh lah aqilah ni..dahlah comel kiut...eee...geramnyer...rasa nak cubit2 pp dia..haha..

My Blog said...

ya allah .. dapat aku bayangkan... tomeinya dia masa dia kata tatittt ekkkkk.. tubiittt.... so sweet...

Tink said...

alahai cerdik tol!!

Ms.Lilies said...

hahaha....sure cute je muka dia time tu

~ yus ~ said...

hahahah....pandai aqilah. Sure kiut bila dia ckp mcm tuh.

Bebudak nih mmg yang kita larang tulah yg dia suka buat kan. Abid pun sama..huhu

ummumishkah said...

aqilah anak pintar tu!

KV said...

kv pun slalu cubit blkg tgn dina. Keletah ny amcm aqilah la. Makin di larang, makin menjadi. Hehe

aNnA_jaN said...

hiks...nk marah pon tak jadi kan akak...

gee ryder said...

keletah tul la budak ni...thn jela akak...sy pn dh puas jerit kalo kt umh tu...sy tekak rsanye

lady D said...

hehehe...klu d icon yg bergolek2 gelak tu rasanya nak je paste kat sini....caya la aqilah....

nizza-abira said...

HEHEHE...kelakau pulak baca citer akk ni...
hai aqilah! makin keletah kamu ye... ;)

YanDarwisy said...

Sama dgn anak yan, naik keta suke terconggok kat tengah tu. dah memang tempat dia. skrg ni punggung dah x muat tau plak nak dok blakang! Aqilah dah pandai nak tiru perbuatan org. Esok2 dia tiru watak kat Spa Q plak. Jgn terperanjat!

Mummy Rizq said...

seronoknya melayan budak yg baru nak belajar bercakap kan...

shiemz said...

budak zaman skrg begitulah... makin cerdik.. mcm anak aku gak... :D

CuTeMiUt78 said...

hah..hah..hah.. mesti sambil mata dia terkebil2 kan.. cute je..

rynn2506 said...

kah..kah..kah...
cam citer kite kat entry lps la ni..psl anak buah kite..kikim...gitu la gayanya kak..situasi pon lebih kurang..dlm kete gak...wakakaka..

bacalah kak...kalo akak nak tau citernye...

http://www.rynn2506.com/2008/12/05/lanjutan-celoteh-kikim/

yantz-yeem said...

hehehehe...sungguh lawak le aqilah nie....mmm mmg lagi kita larang, makin ligat diorg buat gaks...aqil pon sama pangai camtu...

Khas Lysha said...

budak kecik mmg sker ikut apa yg kita buat kan,.. lagi kata jgn lagi la dia buat..

ZH - Ena said...

nak marah mesti tak jd nak marah bila tgk muka aqilah..comey bangat :D

~fara~ said...

hahaha,kelako lah aqilah ni

mamafif said...

samela afif..suka main swiss plug..adehhh

fealize_eleanoer said...

hahahahahaha...

adoiyaiii...

gelak guling2 saya baca cite aqilah ni...

hhhmmm..lebih kurang la tu...safiya pon gitu...da pandai menjawab..degil tu x yah ckp laaa...

tp cite aqilah ni mmg klakar laa....hahahahaha!