Friday, February 27, 2009

~ Papa Belanja Makan @ Victoria Station ~




Papa belanja mama n Aqilah makan kat sini....
Best....cam orang kaya-kaya je..hiks...padahal bukanla kaya pun....
Mama tak jangkakan papa nak belanja makan kat sini...cuma dia pesan...pakai lelawa sikit...dalam keta..baru papa bitau...nak bawak makan kat V.S nih...coz memang mama ada request teringin nak makan steak... tapi tak de la plak bayangkan kat sini... hish...suspen gak..sebab tak pernah jejak kaki kat sini...serius..mama tak pernahlah termimpi dapat makan kat Victoria Station nih...hiks..orang kampung tul kan...ngeh-ngeh-ngeh... cam biasala tempat cam ni...sesampai je ada jocky yang ambik keta... Aqilah heran sungguh... `mama...mama....terrr...terrr..'dia heran ada orang lain bawak keta mama...


Buku menu dia..buruuuk benorlaa...cam 50 tahun tak berganti...hahahaha....dah memang itu trade mark diaorang kan...


We all makan kat dalam gerabak tuh....cam dalam ketapi...Aqilah kata...`omes...omes....' Thomas la tuh...

Ha sudah...mama tak tahu apa nak order...yang mama tahu...mama nak makan steak sajork..menda lain seme menu dia pelik-pelik....papa jekla layan menu tuh...


Aqilah very2 la de baik sangat tau.... cam dia tahu je kat situ orang tak de jerit2...yerla....ramai couple2 kaya je kot dinner kat situ...hiks...


Paaa...mama tak tahu nak order apa aar....menu dia pelik2.... budak waiter yang ambik order tuh... cakap pun pelat-pelat omputih...padahal melayu....encem lak tuh....tak de la nak snap gambar dia... seganla mama kan...


Hish...camana muka mama jadi pucat lesi gini...padahal dah make-up....kamera hphone ni...dah rosak gamaknye ni....hahaha...salahkan handphone...tak patut tul...


Ha...tul la...tak tahu naper...jadi pucat gitu...


Ni sampai dulu...act..sebelum air...diorag kasi roti n butter dulu....emm sedap gak roti dia...kebetulan papa orderkan aqilah mushroom soup...so cecah je ngan mushroom soup tuh...


Daaah...tu dia...dah sampai dah....ya allah ...lembut ya rabbi daging dia....tak pernah mama makan steak daging selembut daging ni tau....tapi biasala makan steak mama cepat muak...so berselang seli minum fresh oren tuh...


Papa punya...Fish n chip....sedapnye u all...memang sedap.....lain macam rasanya....


Sedap.....mama layan steak...papa layan Aqilah...gegegege...


Tengok ni...budak baik makan kat Victoria station


Okla..cukupla gambar-gambarnya....nanti ada yang muak lak tengokkan....
Apapun...thank papa....mama very happy malam tadi....sebab terkejut dapat makan kat Victoria Station nih.... Service very the tip top la....yang kelakar... papa leh mintak cawan plastik ngan ais tuk Aqilah....sebab Aqilah kata naik ais...nak ais.... waiter yang cakap pelat-pelat omputih tu pun cam tercengang je... tapi gigih dia cari gak...dapatla bekas plastik tau fu fa tuh....tak tahu dia dapat kat ner...wakakaka..nak gelak mama.... papa kata....nak gelak apenye....`kita customer...apa pun kita nak...dia harus dapatkan.... buat apa nak malu mintak....lagi kita mintak macam-macam n tak sombong...lagi diorang suka....papa tahula...papa dah lama keje dalam bidang yang melibatkan public ni....' gitu eh...??? Sukahatila papa......janji mlm ni mama dapat makan sedap-sedap.... so lepas makan baru we all ke KLCC....hajatnya tuk cari adiah besday mama....seperti di entry sebelum ni ye u all.....oklah...tuh je citernya kisah besday tahun ni.....

16 comments:

JIVEBUMZ said...

wah bestnye mama... hepi bufday to u.. moga berbahagia selalu la yer..

mama_Lieya said...

waaa...best..best...
romentik gitew..

mama_Lieya said...

ehh rasa blom ucap lagi..heheh
hepi birthday to u..

sama tarikh ngan kakak kiter..
tp dia 1978..
hohoh..

zh-ena said...

bestnyaaaaaaaaaaaaa

~ yus ~ said...

wahhh..happy birthday kak puteri.

Td ingat akak dah sampai victoria station di london tadi..hihi.. Kalau Victoria station di London, penuh dgn bas jer..takdelah best pun, tp di sini best yer..:)

Anonymous said...

happy birthday to mama aqilah...

oli said...

happy birthday to akak...

oli said...

ohya akak...
nak tanya sikit...
akak jangan marah ya...
sebelum ni saya memang selalu ke victoria station...
tapi lepas dapat email yang forward-forward tentang makanan yang tak halal...email tu tulis victoria station tak halal...kami dah tak pergi makan lagi kat situ...
akak jangan marah ya...saya pun tak tau...tulah yang nak tanya...

dakgilachoc a.k.a nani said...

sedapnyer tgk pic tu..tak dpt gi vs dpt tgk gambo pun jadikla..hekhek...=P

Mamamanja said...

pernah gak sekali makan kat VS ni masa besday.. hehheh
org kg... x reti nak order huhuhu

antalya said...

aqilah tompang mkn best ms besday mama nya..omes omes omes..kiut je rasanya dia sebut gitu hihihi

bOnda said...

mahal dak? mOekekeke..

bOnda said...

bestnye ade Org belanje kan yang?
jelez taw.. =p

eryn@mama tisya said...

aduhai lama dh tk p VS..kalo akk p lg leh try lobster die..mmg sedap..eryn kalo p VS mmg order lobster je..sedap sesgt.....aritu ayh tisya pn ada ckp"lama dh tk mkn kt VS..." tp tula bila ntah nk p lg...heheheh

CuTeMiUt78 said...

wah..seronoknya..bertuah ko ya..merasa gak g VS tu.. untung ko

baby said...

emm yummy