Tuesday, March 31, 2009

~ Modem Maxis Mama ~


Ni Maxis ZTE Modem yang mama guna sekarang...besar gabak....orang seme pakai broadband USB tu kan...kesian mama...papa tak advance kan....beli mama modem gaya gini je... inilah yang mama guna dah nak masuk setahun...Tapi kan yang mama musykil ya amat....sekarang Maxis ZTE ni monthly dah RM68 henggit je....tapi mama nyer monthly RM98 henggit....peak speeds cuma 640 Kbps... tak laju sangat.... uuwaaaa.....tak leh jadi...tak leh jadi.....mama tak pasti kenapa...mungkin sekarang dah murah...time mama ambik pakej dulu masih mahal lagi...tak tahu la....



Dan ini yang terbaru....Maxis Modem (Power) nipis n nampak moden la sikit....yang buat mama lagi geram...coz...monthly nya sama pakej ngan mama nyer modem gedabak tuh...peak speeds yang ni lak 3.6 Mbps sama dengan USB Broadband tuh......uwaaaa....paaaaaaa....weekend ni mama nak gi maxis..nak gi..nak gi..nak gi...mama tak dulik...mama nak gi gak.....


16 comments:

neezareef said...

makin hari makin upgrade la kan gejet2 gini
ape lg..sambo la

dakgilachoc a.k.a nani said...

serang jgn tak serang maxis centre itu mama...hikhikhik....

kirana said...

dah ok :)

hiks tiba2 jer komen tukar topik

HappyIrfa said...

semakin lama semakin kecik size dia.hehe

Qasehku said...

Btkar laa ke Celcom Broadband hehe..stick n cute jer..wahhh promote laa plak kan hehe

shiemz said...

Kekadang hang ambek pakej 100++ pun kalu speed dekat area leh cecah x smp 384 pun x guna.. mcm akunyer broadband... aku ambek 68 hengget jerk... bila test x smp pun 300 kelajuan tue.. Cukup stakat 68 hengget nie pun dah laju... vote 4 celcom!

zie said...

amek celcom pun ok gak kak.. 68 hinggit jer...

modem usb pun comei jer :)

diniedinar said...

wah..nmpk cam best je Maxis modem (power) tu.. murah lak. dinie guna maxis broadband monthly rm118 tp kenkadang ada problem especially bila guna siang hari

nak tkr jugaaakkkkkkkkkk...... :P

isya said...

yg mana 1 bagus eek.. sbb Isya br nak try guna...

Insaflah said...

Zaman sudah berubah. Berusaha kearah yang lebih baik.

Khas Lysha said...

serbu maxis tu mama,.. jgn x serbu.. he he

DYLA said...

heheh,
besar nyer kak.

itu bukan yg wireless tu ke? sori klau silap. sbb sy mmg tak baper pandai bab ni.

achee_b165 said...

p-na pkai celcom, rm98 gak sbln..ok le la leh tahan speed dia...

klu dok kg xder 3g tp lg laju coz dia pakai EDGE... kt kg pn boleh galak berblogging..itu yg penting..hehe!!

klu celcom nie dia ada 3g, gprs & edge..so dia ada byk cara utk cari line..

~p-na mama oja~

Abang Long said...

Semoga usia perkahwinan berkekalan hingga akhir hayat.

Anonymous said...

celcom bagus.. ada promo Netbook + usb modem + usb data card RM88 sebulan.

eya said...

salam singgah..

nipis gak modem tu ye..smart lak tu