Monday, April 27, 2009

~ Progressnya Teratak Puteri - April 09 ~

Alhamdulillah semalam petang mama singgah tengok progres rumah...dah boleh masuk dalam...puashatilah sikitkan...dari dok snap je gambar kat tepi rumah selama ni...yerlah selagi belum siap...camana nak masuk dalam kan...so semalam...dah boleh round-round kat dalam....kat tingkat bawah...kat tingkat atas semua...tapi belum siap sepenuhnya, tiles pun lum habis diorang pasang...tinggal sikit-sikit lagi...

Inilah dia lot rumah mama....pandangan dari depan...kat dalam baju merah tuh...bukan pekerja indon ye...itu papa....huhuhu...nanti ada yang sangka buruh binaan lak..huhuhu....kat luar pun diorang dah cat...dan dah hampir selesai....

Ni pandangan dalam rumah dari pintu masuk...


Emmm...mama rasa mama puashatilah kot dengan keluasan rumah ni...

Ni pandangan dari ruang dapur....

Ni hall....

Ni tangga untuk ke tingkat atas....

Ni hall tingkat atas....kecik je....sebelah kanan ada dua bilik...
Dan sebelah kiri tu master bedroom....
Tengok tuh...tiles lum habis diorang pasang...

Ok....ni master bedroom....luasla jugak...


Okla....boleh tahan...

Ni view dari masterbedroom... tuuuu tengok tuh...gen2 mama...kat dalam tu... Aqilah tengah tido...so papa tunggu dalam keta.... sabar pa...jap gi mama turun...turn papa lak melawat rumah ye...sabar...sabar.....


Oklah....cukupla tu....mama nak turun....nanti papa bising...
Tengok...tuh lagi tiles lum habis diorang pasang....so..lum siap sepenuhnya..

Gerun lak...mama tengok tangganya leh tahan tingginya...huhuhuhu...

Hall pandangan dari tangga...

Ok...tuh je...nilah rupa Teratak Puteri mama...
Alhamdulillah progressnya berjalan mengikut jadual...
Mama harap...dan berdoa...semoga dipermudahkan untuk kami sekeluarga mendiaminya...insyaallah.... dilainkali mama update progresnya lagi....




33 comments:

RaFFLeSiA MeRaH said...

hiksss...rugi dak debab tu x masuk yerkkk...kalau x, mesti dia terkam tangga tu dulu....huhuhu...dpn umah ko dah ader org duduk....jiran ko dah ader la yerkkk.....

mama tisya said...

wah cantik ler umh akk nanti..beso gk...bila dijangka siap??tangga tu nanti kena pasang safety gate ler...tgi je tu..bahaya kn

yantz-yeem said...

wah kak best nyer umh dah nak siap...lagi best kat depan umh akak tu dah ada org duduk eks? ye ke...

luas nyer umah akak nie...sonok ar aqilah berlari2...mmm kena tambah bg aqilah kawna nie...tp ye lah gerun tgk tangga tu...cam menjunam je..harap2 umh akak nnti tangga dia ok kan?...

psssst!!!jom join contst kat blog kita....

Diarihatiku1976 said...

wahhh.. seronok ko ekk umah dah siap... cam ner perasaan? huhhuhhu puashati ekk umah ada laman.. cam tulah aku ko... biar kecik janji ada laman kan....

yatie chomeyl said...

besar gak umahnya...
nanti kena pasang pagar la kat tangga, mcm bahaya je utk aqilah nanti

@_da said...

Cantik n besar la umah akak.. suka tul tengok.. bila la sy nak dapat umah bawah ni.. kat area mana tu kak.? kalau tak keberatan brape regenya ek kak.. lawa la umah tu....

kirana said...

yeay2 dah nak siap ye kak

luassssss ..
owh depan tu dah ada org duduk ek
tak takut sgt la nk pidah masuk nnt

Mama_lieya said...

emm best nya akak..
mama ni baru dok servey2 nak beli rumah..
tp harga...ya ampun mahal giler..
tak mampu rasanya..
area puchong nih..
dulu umah morah2 ja..
sekrg dah nak bukak hgway...
hega umah naik jd 3 4 ratus ribu..
giloss adoss..

Fariena said...

bestnyer rumah dah nak siap..harap2 semua siap dlm jangka masa yg ditetapkan...CF tu harap2 cepat lah.
Biasanyer yg lambat nak dpt CF tuh jer.

p-na mama oja said...

wah..behnya!! syok kan dah da rumah sendiri.. nnti leh la deco meletop2.. klu rumah sewa, sekadar ada je la..

hazlin said...

wah rumah baru. nanti decorate cantik-cantik tau... tang tangga tu... tinggi bebenor. kena jaga aqilah bebaik..
tang peti sampah tu pun, kena jaga sebab banyak kawaq suka singgah ikut situ..
congrats..

hatiberbunga said...

wah...
bestnya rumah akak dah nk siap. rumah saya, baru semalam dpt surat claim 50%. huhu..

nway, tahniah!
dah start pk2 dah nk wat ID camner? hihi..

MRS. K said...

rumah akak dah pasang tile eh..
rumah saya blom ar.

atty's said...

wah beshnya..dpt umah double story.kty nie..umah buruk je.hehhe..

luas umahnya..

Siti @ nurie said...

wah....kalau siti, siti tgok keluasan dapur ngn bilik air...kalau berkenan, baru tgok keluasan ruang lain lak..he he he

CoNniE said...

bestnyer.. cantek rumah, dan luas.. tak sabor kan nk decorate2 nnt.

NONIE AZIZ said...

cantiklah kak...pagar tak yang kiri kanan dah tentu2 tak yah nak naikkan batu lagi dah..kat area mana eik...

Watie said...

waa best umah besar n luas :)

kakyong said...

wah besor rumah nya.. tak larat nak kemas ni.. heheh..

Gieyana said...

besaunya umah....kalau i mesti x der idea nk deco nie!hehehehe..
Salam Kenal yer!

diniedinar said...

mesti seronok nk pindah rmh baru kan? mesti dlm pale otak dok pk macam2 nk buat, nak hias.. nti dah masuk rmh jgn lupa kasi laporan bergambar besar2 tau :)

CuTeMiUt78 said...

wah.. memang nampak luas la umah ko.. memang seronok.. pergghhh.. aku yg teruja tgk umah keluasan umah ko ni.. eh, belah dpn umah ko tu.. dah ada yg duduk ya...

CuTeMiUt78 said...

semoga semua urusan dipermudahkan.. insyallah..

Amna Faqiha said...

wahh! sronoknya ado umah sendirik..

Luna said...

terasa lengkap kehidupan bila dh ada rumah kan..

DYLA said...

canteknya umah akak! tak sabar nak tgk akak deko

isya said...

wah..bsarnya umah..ntah mampu tak isya nak beli..huhu mahal tak kak?

Norazwa said...

kak,
bole thn besaU umah tuu
puas hati kan dpt cm tuu...

syok la nk mdekor t

Qasehku said...

Bsarnya rmh..mdah2an projek perumahan tue siap pd tarikh yg d jangka..

shaifulsafar said...
This comment has been removed by the author.
shaifulsafar said...

mama qilah,

rumah ni di arcasia park kan?... sebelum ni kami dah gi show room... then bercadang nak beli rumah ni.... pas tu pikir2 balik... macam tak best je beli umah lot tengah... so kami pun decide beli kat mantin.... semi D setingkat.... tapi rumah tu kecik la... lagipun kami tak berape gemar umah dua tingkat.... letih nak turun naik...

bila agak2 nak dapat kunci erk?... tak sabar nak tgk mama qilah mendecor umah baru yang besar itu....huhuhu

Hot Mummy said...

HYE, 1st time sya singgah kat blog mama aqilah ni. tgk pic umah mama aqilah ni, nampaknye kita bakal berjiran lah. tp, mama aqilah blok yg mane yer? sya yg dekat ngan TNB tu. anyway, jemputlah singgah kat blog saya, kd-mummy.blogspot.com

farah said...

CAntik jugakan tingkap depan rumah tu..isk..mcm dah terjatuh hati dah tgk rumah u ni...