Tuesday, May 05, 2009

~ Projek Kek Mama ~

Mama dah lama sangat nak beli loyang kek bentuk 4 segi... dari sehari ke sehari ajak papa temankan...selalu ada je hal lain... kebetulan satu petang... kitorang lalu kat kedai ni..haruslah mama nyinggahkan...dah lama sangat nak beli...selalu buat kek dalam loyang bulat tuh...cam tak best je...ri tu melimpah-limpah je...maybe sukatannya lebih sikit....dah ke kedai ni....memacamla nak beli... weekend ni ingat nak buat kek seketul...sesaje cam dah lama tak buat...


Tu kedainya...satu je kat Ampang yang mama tahu ada jual barang buat kek nih...kat bandar baru ampang je...kat tempat lain...mama tak tahu...


Adoi memacam bahan ada....mama pun tak tahu nak sebut dan nak buat apa dengan memacam barang yang pelik2... bagi orang yang memang pakar buat kek...tahu la kot kan..


Ha...tengok tuh...memacam tepung ada...


Yey...dah dapat....RM10.90 sajork....nanti leh wat kek empat segi lak....heheheh..




13 comments:

sujaihah said...

hehe..nak sikit kek leh :P(gurau jer)

rajin nyer bila time cuti2 ni kan kak?rase nak msk macam2 je :)

ratna said...

saya pun suka sgt kalau pi jalan kat kedai jual2 barang nak buat kek biskut ni semua. ada satu kat melawati.. nama kedai tu bagus.

Fariena said...

buat jgn x buat...hehehehe

MUNIRA said...

besnye tengok barang2 kat kedai kek tu!besnye!
da siap kek nnt leh laa anta sket ek hehehe

aNnA_jaN said...

hiks...best kan leh buat kek...sy malehla plak...sbb oven dh packing dok dlm kotak...so tggu dok umah barula...hiks...

azzamoro said...

lepas tu share resepi kt blog taww..:)

Y u Z z 9071 said...

nak buat perisa apa ..

hehe...ajar la kita buat kek

kirana said...

projek besar2an kak ..
leh bisnes ni :P

Khas Lysha said...

bestnyer projek mengekek.. boleh x sy buat test food?.. he he he

atty's said...

leh antar sini skit..

mummy_ayu said...

rajin nye buat kek...i buat kek kat umah ibu je coz ada yang tlg tengokkan si kecil 2 orang tu...

isya said...

alamak kak, selalu dtg kat sini ke.. opis isya dkt je ngan tempat ni..

nizza-abira said...

sonoknya pi kedai tu...
ralit tgk brg2 yg ada.
tp niza ni ghajin membeli je tp membuatnya idak le teman tahu bila... :/