Thursday, August 20, 2009

~ Hadiah Pertama Dari Papa ~

Sila gelak dulu sebelum baca...

Ok..dah gelak...leh baca....ahaks.. Ini sebenarnya mug pemberian papa Aqilah.. bapak kelakar kan... (Ampun pa.. jangan marah ye...) Hadiah pertemuan pertama mama dan papa... boleh papa kasi mug... waaahh.. alangkah baiknye hati papa... firt time bertemu sudah memberi hadiah pada mama.. chewaah.. perasaaan mama masa tu la kan perasaan beberapa tahun lepas... kebetulan masa tu birthday mama dah lepas.. dan papa begitu terkilan agaknye... sebab dipertemukan dengan mama bulan Mei... so dihadiahkan mama dengan Mug berbintang Pisces nih... waaaah so sweet kan...



Ni pandangan depan....dan bawah ni pandangan belakang... ada tulis bintang Pisces tuh...



Act.. mug tu Cik Ngah Aqilah dah bawak sekali masa dia pindah rumah lepas kawin hari tu... ntah last weekend kot dia punggah barang dia kot... dia terjumpa mug ni.. boleh dia nak kasi Aqilah main... hahahaha.. itu adalah mug yang punya sejuta memory weeeeh.... boleh dia tak tahu mug tu sapa punya.. chait! Dan semalam dah bawak balik umah.. boleh Aqilah baling dari atas meja makan sampai ke depan tv... eeeii.. tak boleh jadi.... Dan bila papa balik... mama kasi papa minum ngan mug tu... boleh papa kata... aik.. mug sapa ni? pelik sangat rupanya.... waaaaaaaaahhh..... papa memang nak kena dengan mama... sendiri beli sendiri lupaaaaaa.... chait... ! Mama kata.. Abang try ingat balik... sapa beli mug tuh... Sambil senyum dia kata... Patutla abang rasa cam abang je yang beli mug tu... tapi abang tengah fikir... kat mana abang beli mug tu... confius betul... ahaks... sukati la bang....huhuhu... Kitorang dok senyum-senyum terkenang zaman pertama kali bertemu dulu...hahahahaha... lawak gilos... Apapun mug tu dah selamat dok dalam almari hiasan...ngeh-ngeh-ngeh...

14 comments:

umi ameer said...

memory lane ye hari ni punya entry... cinta-cinta dulu best, kan?

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

ada sentimental value tu kak
nasib ler aqilah lempar tak pecah mug tu...
kalau tak...
harus menangis kan...

YanDarwisy said...

Alahai comelnya...romantik husband akak. Cheeewahhhh!

kirana said...

cewah2...tekneng kisah lalu pulak yerr

ok la tu gak..ada gak sifat2 romantika nak bg hadiah hehehe

Mak Izz said...

wah... romantika de amor nye. hihi.. mmg saya ketawa bc entry akak kali ni. x sangka, penuh kesyahduan. psni simpan elok2 kang xpasal je qilah pecahkan. *somi akak leh terlupa plg tak tahan tu. kehkeh!

hazlin said...

Salam,
Selamat berpuasa untuk mama Aqilah dan Famili.
semoga Ramadhan ni menjanjikan keberkatan buat kita yang berpuasa.

rynn2506 said...

sekali sekala mengimbas kembali kenangan ye kak???

hatiberbunga said...

wah.. mug sejuta kenangan tu!
agak2, nk kena letak signboard besar2 kt sblh mug tu supaya xde org kaco @ buang. hehe..

Oyis said...

biasa la org laki ni... sendiri beli, sendiri lupe.... :P

gee ryder said...

hahaha..husband akak ble lupa lak yer dia yg bg...dia dh lupa kot sbrnye dulu dia sgt berjiwang n romantis hehe

Fara_Adura said...

Wahh..mug yang memberi seribu makna yer..ihiks..

Terkenang lak Fara ngan adiah hubby masa 1st tenet kat langkawi..tettt.. kekeke..:D

Die bagi lampu tido.. kikiki..

Seb baek tak pecah kan.. mana mau carik kalo da pecah..isk2..hehe:D

zh-ena said...

hanya kita yg tau sentimental value dia kan..

imz said...

wah...lembut je kaler kan...cantik..kiut..romantiknyazaman bercinta dolu2 kan..!!

eynda said...

Wow....sentimental value tu :-)