Saturday, August 22, 2009

~ Satu Menu Berbuka Sudah Siap ~



Kredit tuk Hanieliza Resipi sebab beri mama kemudahan untuk memilih resipi apakah untuk dimasak petang nih... tak nak pening-pening kepala fikirkan... lagipun puasa pun baru bermula kan.. so senang kerja mama... semak je makanan apa yang teringin nak dimasak untuk keluarga petang ini... kebetulan semua bahannya ada... so... on ajelah resipi Sambal Bilis + Kentang + Tempe + Petai... petai tu mama tambah sendiri... sebab kat umah ada petai.. hiks... Dan setle lah satu menu untuk petang nih... dah siap masak dahpun sambal ni... kebetulan Aqilah tidur so leh la memasak dengan aman... ingat petang ni nak buat masak lemak putih kobis + daun kunyit jekla... kebetulan sambal telur mlm tadi kan ada lagi kan..kan..kan.. cukupla tuh kot... dan goreng ayam perap ngan halia je...cukupla tu... tak baik membazirkan... amalan syaitan... bersederhana saje dalam kehidupan... ceh... dan-dan tuh lah hidup bersederhana... lawak... lawak... Untuk pengetahuan semua... tahun ini mama memang tidak bercadang untuk ke PARAM ye... ha dengar... ntah ye ke ntah tak... ntah boleh pakai ke tak boleh pakai kenyataan untuk tidak ke PARAM itu.. wekekekke... wait n see sajelah ye puan-puan dan tuan-tuan... ala sesekali tu tak salah kan... takat seminggu sekali ke... 2 minggu sekali ke... boleh... tak salah kan...tapi bukan untuk 3 atau 4 kali dalam seminggu ye... oh tidaakkk... hiks....

11 comments:

pija5120 said...

cepatnya msk mama aqilah... he.. sbnrnya,saya pun dah bejaya msk 1 mmskkan... menu biasa.. ayam masak merah... selamat berbuka nanti ye!!!

DYLA said...

amboi kak, cepatnya lauk dh siap. sy ni baru nak mula..

FIERA said...

Pantas tol mama masak heheehhe, fiera pun dah siap masak gak, jap g nak update lah, i'm your new reader, blog mama sgt lah best....nak bace hari2 ok...

Oyis said...

slmt berbuka. mama aqilah, u can do it. x yah ke PARAM ini tahun, especially dgn wabak H1N1 ni, better la jauhkan diri dari bersesak di tempat awam mcm tu kan. masak sendiri, dijamin bersih n sihat n jimat, ye dok? :)

ai said...

Adomak!!!! sodap plak sambal ni...alahai, aku nk msk camni takleh plak. blender aku rosak. Camno? pinjam blender tu jap mama.. :P

shiemz said...

uishh...baru diskus ngan aku td pasal menu.. dah siap dah?? dasatt.. otaii nieee.... :D

alfa juliet said...

selamat berbuka

mica@tetty said...

pukui bapa masak ni....br je masak heheh ..nk sikit sedap tu

ummi afifah said...

assalamualaikum..salam ramadhan..
semoga ramadhan kali ini lebih bererti..

ps..emm..sedapnye bau..

Biarlah rahsia said...

wah bestnya...

mama nk mintak resepi sambal telur kat bwh...mcm sedap sgt nmpk...hehe

CuTeMiUt78 said...

okies la tu kan.. sekurang2nya blh mengelakkan pembaziran