Sunday, August 23, 2009

~ Menu Berbuka - 1 Ramadhan ~

Semangat memasak untuk keluarga... masih bertahan untuk tidak ke Pasar Ramadhan... ahaks...

1. Sambal Tumis Telur (Lauk yg tidak luak sebab tak sempat sahur..hiks)
2. Sambal Bilis + Tempe + Kentang + Petai
3. Kobis Masak Lemak Putih
4. Goreng Ayam Perap Halia
5. Acar Mentah

Kuih-Muih

1. Lopes - 3 ketul
2. Tauhu Sumbat - 2 ketul
3. Ketayap - 2 ketul

Ketiga-tiga papa beli kat gerai makcik kat flat tmn razali... memang cedap...
Gambar tak sempat snap... sebab dah tak sabar nak berbuka...wekkekek...

4 comments:

JIVEBUMZ said...

bestnye kak sambal petai tu! mmg faverat saya tu :)

EIJAM'S FAMILY said...

same ler kiter pun suke sambal petai..tp kan klu nak mkn kena balik umah my family coz my hubby xmamam...

YanDarwisy said...

Biaselah tu kak, hari pertama, cerik tune nak masak. janji juadahnya cukup mantap!

CuTeMiUt78 said...

hik..hik..hik..sib baik sempat makn utk berbuka kan