Thursday, September 03, 2009

~ Karamel Yang Sangat-Sangat Menjadi ~

Kali ni mama masak dessert saje untuk berbuka puasa... lelain semua beli kat Cafe ofis...huhuhu... kali ni memang sangat-sangat menjadi la karamel yang mama buat... thank so much untuk MyResipi kerana ada yang berkongsi resipi.


Memang sangat-sangat menjadi... betapa gembiranya hati mama....ahaks...



Act mama dah lama suka buat karamel ni... tapi dari dulu mama tak reti nak buat gula hangus tu... tapi sekarang dah buat pertama kalinya mama sudah pandai buat...



Ni baru lepas diterbalikkan dalam pinggan... cantik ya amat... siap untuk disejukkan dalam peti ais... Papa suka makan karamel ni... ntah berapa kali puji tuh... hiks...

18 comments:

FIESYAH said...

pg2 bukak blog mama aqilah ni terliur lah plak...hu!hu!
karamel memang sedap p x manis sngt ke?..kalo x manis bkn karamel namenye ye x?

ikan emas said...

eeeiii...perasan plk mama Qila ni.Nok oder leh?

alfa juliet said...

sedapnya karamel

JIVEBUMZ said...

mak aiiii karamel

meleleh air liuq teman :P

SyaNa said...

adoii terliur tgk
nmpk cantek sgt

nasazfrog... said...

aduhai... nikmatnya tgkkk...:) nak cuba la camni...

EIJAM'S FAMILY said...

kak. pepagi buka tgk karamel nie terliur.. i like... igt nak buat this weekend

Mama Qaseh said...

Wahhh my favret too..sdaaapnya dh terliuq nie..Tahniah karamel dh menjadi

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

alahai
berjejeh air liur nengok karamel mama aqilah nie...

sis, cun jer...

zana tak pernah buat lagi...niat tu ada...tp takut x jadi jerr...
xpe...akan zana cuba plak lepas nie...

:iBuAfiQah: said...

sedapnya nampak caramel akak niey..
meleleh air liur mak yong ni ha..
hehehe

mummy aryan syamil said...

kak..
kasi resepi huhuhuhu

NONIE AZIZ said...

sedapnya...leceh tak buat mama? bagi resepi bleh?

shaifulsafar said...

slurpppp... kalau beli mahal nih...

mummy_ayu said...

wah..napak pun cantik..lapar karamel....

umi ameer said...

mmmm mmg sedapp ye.. also my feveret.. makan je la, buatnya idakle teman tauuu..

nanti bagi resepi ek?

Sue said...

alahai.. dr ari tu sue nk buat karamel ni. tapi tak buat2. terliur pulak tgk karamel kak pu3 ni haaa..

weekend ni wajib buattt!!!

shiemz said...

Ooo..puding gula hangus ghupernyer... hehe...penah buat, tapi manis...

bOnda said...

waaaa..manyak syiOk wOO karamel nih..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...