Monday, September 14, 2009

~ Kasut & Baju Raya Aqilah ~

Setelah berhempas pulas mencari kasut dan baju raya Aqilah... akhirnya... dapatlah 3-4 lai baju untuk raya.. dan baju untuk selepas raya...hiks... ada ke baju untuk selepas raya ye... pedulik la kan... yerla... kiranya maksud mama... baju raya ke7 atau baju raya ke 8... lebih kurang gitula... Mak aih... jenuh weh... melayan Aqilah kat shoping mall... boleh meroyan rasanya klu tak tahan sabar... tempat kitorang shoping...bukan satu ye.. tapi dua dan tiga...huhuhuhu... mula-mula kat One Utama, pehtu kat Ampang Park dan akhirnya sekali kat Ampang Point... so..dah kat Ampang Point.. tak reti2 nak balik ke kan.. dah dekat ngan umah...ahaks... shoping ni semua mengambil masa 3 hari... ye... 3 hari.. wekekekek... minggu lepas kat One Utama, Pehtu kelmarin kat ampang point, dan semalam kat ampang park... ahaks... hish penat weh.. nak soping sekali harung.. dengan Aqilah yang memacam ragam tuh.. adoiyai... dok asyik keje mengejar dan menangkap dia je.... tak larat weh..buat plak bulan puasa nih... dia lari sana lari sini tak takut orang... adoiyaii... memang tak takut orang langsung... dia buat mall tu cam tok nenek dia punya... mama tengok anak orang very behave la... mengekor je mak ayah diorang... ini tidak... kita yang mengekor dia... camno? Oklah... kat bawah ni antara baju raya dan kasut raya Aqilah...


Aqilah dah pakai size 27....


Kasut ni dah beli bulan lepas dah ni... tapi pakai sekali je..
so leh buat pakai raya...



Ni baju kurung Aqilah... mama beli ready made je.. sonang..
Size 3-4 tahun... itu pun ngam-ngam soi..


Dah lama berhajat nak beli Aqilah gaun Laura Ashley ni...
suka ngan smocking dia tuh.. very sweet...


Cantik kan... size 2 tahun... okla...besar..
american size gamaknye kan...



Mama berkenan cutting gown ni... so nice..


Aqilah tak pernah ada gaun petak-petak... try belikan...
okla.. nampak cantik...



T-shirt ni mama kenan gak... padankan ngan jeans...


Tengok strawbery tu... bulu-bulu... cantik je...


Jeans ni nampak besar... tepi okla ngan aqilah..


Ni seme gaun Garfield untuk pakai lepas2 raya..
time lepak2 kat umah sementara tunggu orang beraya....boleh? ahaks...





Ni selipar raya untuk Aqilah... mana tahu gi jenjalan time musim ujan ke... takkan nak pakai kasut kilat2 tuh kan.. pakai aje selipar ni.. tapi ingat nak carikan dia sandle kat carefour la.. yang getah tuh... dah ada sepasang.. tapi dah lunyai aqilah kerjakan.. nantila bebila ajak papa gi carefour ampang lak cari sandle... ok... itu ajelah barang-barang raya Aqilah... sekian dulu... wassalam... hiks...

20 comments:

♥ adLya ♥ said...

wahhh beraya sakan aqilah... tuh yg sonok ade anak dok soping utk anak je, lelagi anak pompuan..rambang mata kan kak..hehehe...semua cantik2 baju aqilah, nti jemput dtg umah ye kak kalau blik tloh tuh.. alah bukan jauh pun ngn bera..hehehe..

so selamat raya sakan buat mama aqilah sekeluarga...

umi ameer said...

Sakan Aqilah beraya ek.. mama plak sakannn bershopping. Meriahlahhh hari raya ini taun yek?

Rifqi Zuhairi said...

amboiii..macam-macam pesen ada..lawa2...baju dah banyak,puasa penuh x..hihihii..selamat ari raya k...

my little family said...

mama, tu bukan 3,4 pasang baju tuh..
tu dah 6,7 pasang..hahaha..sakan noo Aqilah..hehehe..tomey2..

nasazfrog... said...

kak saya tahun ni banyak berabis tuk anak2 jer... tapi puashati la aritu g hari j card kat jb ni.. uhh aqilah banyak nya kasut n baju raya,, banyak dress ek kak.. hah wani pakai saiz 25 kak,, bosa gak kaki aqilah ni.. kalah kakak wani...:)

ieyla said...

Salam,amboi cantik2nya baju raya dan kasut raya Aqilah....anak perempuan nie senang nak pilih pakaian ada bermacam2 fesyen....sampaikan boleh jadi rambang mata tak tahu nak buat pilihan yg mana satu....

kirana said...

sakannnnnn sunggguhhhhh
comei aa kasut tu

ana mmg serik tak bwk gi mall dah
hehe

zh-ena said...

shopping ngan ank mmg akan jd mcm tu..umairah yg blm jln nie pun taknak kena dukung sgt nak la asyik turun jea

nURmALa mAZLan said...

kak, persal gi shopping x ajak kita
ahahaha
kita pon nak beli baju selepas raya

wah!!!!!mesti vass aqilah pakai jenas tu kan

HappyIrfa said...

woo..sakan aqilah beraya.
berpasang2 baju raya.dulu anak sorang bulehlah berpasang,dah berdua ni 2 psg sorang jelah.dah bertiga nanti x taulah camner..hehe

Jiey^Mien said...

ha kak..
memacam soping moping ni kalo nk pompuan kan?
macam2 pesen gaun..
=)

EIJAM'S FAMILY said...

wah banyak yerk tuk aqilah..xpeler utk anak xde hal punyer kan.. semua nice.. yg xtahan tue selipar raya pun ade.. tp betul klu jalan lecak ujan boleh pakai seliparkan

gee ryder said...

cantik gown aqilah..
saya dah xsbr nk shopping gown utk bby gal nti..cewah berangan hahaha

moMmY miMiL said...

hi!
salam ziarah..

wahhh!! byk giler baju2 utk aqilah..
biasa la, kalu doter mmg byk pilihan..rambang mata..
siapkn je la ongkos2 dipoket ye?
hihi..

moMmY miMiL said...

lupe plak nk bgtau..
nnti jgn luper xchange link wokeyyy..

hatiberbunga said...

wah.. cantik2nya baju n kasut raya Aqilah!! rasa cam x sabar nk tunggu raya lak. hehe..

mummy_ayu said...

cayalah...comel comel baju raya aqilah, siap ada selipar raya lagi..nanti jangan lupa posing posing tau..nak tengok aqilah pakai baju raya tu...

Zura said...

mewahnye aqilah...

CuTeMiUt78 said...

wah.. sakan aqilah ya.. siap ada baju pas raya lagi.. cantik2 semua baju aqilah tu.. kita pun skke tgk..

Mak Izz said...

wow byknye bj ry qilah. best2.