Saturday, October 03, 2009

~ Alhamdulillah...Defection Telah DiBaiki ~



Hari tu kan ada air bertakung kat ruang tamu... alhamdulillah diorang dah betulkan... habuk hitam tu..kesan takungan air... rupanya bukan leaking paip bawah lantai... tapi leaking paip kat tangga... diorang dah betulkan...alhamdulillah dah ok.... tengokla esok we all nak kesana tengok orang wiring pasang lampu n kipas kat tingkat atas... maybe bawak penyapu la kot... berhabuk dan kotor sangat..(ceeehh...adakah mama tak sabar nak menguruskan rumah baru...ahaks...) Esok jugak we all nak singgah kedai lampu kat Puchong nak beli lampu kat tangga dan juga lampu kat hall atas... tuh jekla kot lampu yang belum beli... lelain semua pakai lampu kalimantang ajelah kot... bajet tak de maa...

9 comments:

Diarihatiku1976 said...

semakin tiba untuk settle pindah ni.. ahhakss...

zh-ena said...

kumpul duit lg pastu buat yg lebih cantik..bila blh pindah nie..tak sbr nak tgk

zino said...

rumah baru memang macam tu ada je defect yg kena betulkan.. tunggu seminggu dia baru tau leaking masih ada ke tak.. air tu meresap pelan pelan..

alfa juliet said...

memang budget cpt lari time pindah rumah..lampu kalimantang pun ok apa..terang benderang..hehehe

Mak Izz said...

akak teruja nak pindah rumah baru, sy pun ikut sama teruja gak. hahak..

genny da bomb said...

waa...nmpk luasnya umah..stor bwh tangga tu sgtla besarrrrrrr

Syima ~Mama Kyra~ said...

wa..bestnya dpt pndh rumah baru..budget besar tu kalu bab2 renovate nih..

YAB said...

FYI info kalau boleh.. bila dah pasang kipas ke, dah letak peti es ke, apa2 kotak yg berkaitan barang2 berharga.. kalau boleh kotak tu terus buang jangan tinggal depan rumah.. coz.. takut penyamun attact je.. product2 laris buat masa ni yg diorg suka rembat.. TV LCD..

nizza-abira said...

lampu kalimantang pun okey jugak
lagi terang, tak sakit mata memandang
niza pun suka lampu tu...