Friday, October 02, 2009

~ Progres Teratak Puteri ~

Mama pun sebenarnya tak tahu nak start cerita dari mana... sebab dalam minggu ni macam-macam hal kena setle... sebab mama kejar dateline nak pindah sebelum habis bulan 11... kalau dapat setle awal..insyaallah kitorang naklah pindah awal... walaupun memacam fikir.. tapi malas nak semakkan otak... so redha.. dan alhamdulillah ajelah... mama pun tak sempat nak update dengan lebih detail tentang progress teratak mama tuh...

Gril - Setle
Meter Eletrik - Setle
Air - Setle
Defection - Ada sikit lagi diorang tak betulkan, tapi kira setle lah jugak.
Plaster Ceiling - Isnin diorang start buat.
Kabinet - Malas citer... boleh? sebab papa memacam komplen dan memacam dia nak... so hold dulu... camana nak pindah cepat klu cenggini... ada gak nanti pindah kabinet tak siap. sob..sob..sob...

p/s : Gambar tak de...mama tak de mood nak upload gambar.. tunggu la balik umah nanti klu ada masa ye... mama tempek gambar gril yang dah siap.

5 comments:

Pnut said...

uhuhu nak indah umah mmg sesak napas..
kami dulu tertangguh hampir 2 bulan.

Start renovation june, (major renovation, so anggaran masa akan kontraktor ambil dalam sebulan setengah..tu kata dia..

dah start projek, tokei yang tamak tu byk lak projek dia, pekerja kejap lari buat umah kami, pastu pi buat rumah orang lain, bila pekerja dia dah free sikit, tokei lak tak beli barang, padahal kita dah bayo dia kata nak beli barang..

pung pang sana sini.. auta sana sini.. dari june, masuk julai, ogos pun tak siap, sep dah posa, last-last lps raya oktober baru siap.. huhuhu geram betoi... bukan sebulan delay, berbulan-bulan.....

lagi satu pesan saya, depa ni jgn le bayar full selagi kita tak puas hati...jenis kalo dah dpt full payment, pastu kalau ada defect tang mana-mana jenuh kita call bukan depa nak mai repair..

zh-ena said...

bila la tu dpt msk umah baru..tak sbr nak tgk umah baru

CuTeMiUt78 said...

eemmmm pening gak kan nak pindah umah baru ni... takpe.. insyallah siap la sepenuhnya... secepat mungkin dan dpt la pindah kan

Diarihatiku1976 said...

adat pindah umah baru memang cam tu... bertekak je ngan en hubby .. idea dia cam ni.. idea dia cam ni...

my little family said...

nasib baik MA dpt kontraktor yg boleh percaya..dia bt keja dulu br ambik duit. tu pun bila dia tgk MA bengang pasai salah paham pasai grill aritu pun cepat2 dia tukar..hehe kira semua MA bg dia bt la.. senang citer, malas nk pikir2.

KC tu klu nk bt, kn make sure selesa & senang bgerak. Klu ruang dapur kecik letak kaler yg terang..just nasihat base pd pengalaman..hehe