Thursday, October 22, 2009

~ Mood Kurang Baik ~

Dalam minggu ni... mama pun tak tahu kenapa mama rasa macam down je...
Rasa macam tak best... mesti semua orang pernah rasa macam ni...
Rasa macam tak sedap hati je...
Rasa macam tak happy...
Rasa macam nak berhenti kerja....
Rasa macam nak duduk rumah... jaga anak... urus rumahtangga...
Rasa macam tak nak jumpa orang-orang yang kita tak berkenan kat ofis ni....
Rasa macam nak tukar tempat kerja...
Rasa macam dah muak dengan perangai manusia yang manis di depan
tapi busuk hati di belakang...

Rasa macam dan menyampah dengan manusia yang tak bertimbangrasa....
Rasa macam nak sumpah je manusia-manusia tu semua jadi katak....
Boleh....?

So...disebab perkara di atas....
Mama begitu malas nak berblog...
Mama jadi malas serba serbi....
Buat keje pun macam separuh hati....
Badan je ada kat ofis...tapi hati tak de....

Tapi.... bila balik rumah... bersama-sama dengan anak dan suami....
Mama rasa... sangat bahagia...
Mama rasa... sangat menyeronokkan...
Mama rasa....alhamdulillah syukur dengan kurniaannya....

Dan...
Apa yang perlu mama buat.....????

13 comments:

imz said...

im pon dulu selalu rasa cmtu..tp skg alhamdulillah..ok dh..just think positif pastu lantakla apa org nk cakap janji kita buat keje kita..tu jeee

ieda said...

once in a while mmg kita akan rasa mcm ni..kadang2 sehari jer dah ok..kdg2 ambil masa sikit..apa kata ambik cuti then pergi holiday dgn hbby & anak.

Diarihatiku1976 said...

ok.. pertama- buat bodoh
kedua- buat sembahyang hajat minta orang berkenaan jgn ada niat jahat ngan kita
ketiga - buat kejer seperti biasa...

Kak T JB said...

Jangan ambik pot.
Nawaitu, selepas solat subuh
Datang keja utk buat keja, abis keja balik umah, jangan campur banyak hal yg tak perlu...
Fikir yang baik jer...
Idup kita bukannya lama...
yg penting bersangka baik jer, abis citer....
Hidup itu mudah, kita kengkadang menyusahkan dan menyulitkan...
Selebihnya serah pada Allah...

Shida said...

think positif..buat benda2 yg membahagiakan kita..kadang2 ada masanye kita kena jd selfish..hehe..kuatkan semangat,ok..insyaallah..

eynda said...

Pernah alami perkara macam ni masa keje dulu....tapi eynda buat pilihan utk stay kat rumah dgn anak2...lebih tenang...harap mama sabar banyak2...kat mana2 pun ada macam2 karenah manusia...

alfa juliet said...

kalau duk umah pun boring jugak..seminggu dua bolehlah..tapi kalau seumur hidup tak sanggup eden

Mak Izz said...

eh kak, samala kita.. sy pn rasa macma tu minggu ni. asik mood tak baik je.

jomla kita tukar tempat kerja. heheh! sy tengah usha2 ni mana jab/kem area PJ yang ada kekosongan PA. tak kira, mmg nak mintak tukar jgk.

dh 3 thn kat sini, sy rasa sy perlu new environment. jomlah tukar!

Fadh said...

mmg lumrahnya manusia itu begitu sifatnya...kekadang merasa kecewa...putus asa...jiwa kacau dan sebagainya...anggap itu satu ujian dan dugaan supaya kita memperkuat dan memperkemaskan tiap aturan langkah hidup kita...yang paling utama...kita kembali kepadaNYA kerana jika begitu keadaan kita bermakna ketika itu kita dikuasai syaitan laknatullah...banyak amal dan beribadat kepada Allah...di situ nanti kita akan temui ketenangan.

HappyIrfa said...

saya pun penah rasa camtu,tp bila pikir balik sanggup ke berenti keje?jangan nyesal kendian ari sudahlah..

Intanaziela said...

kak, saya pun pernah hadap perkara begitu. Menyakitkan perasaan. Tapi lepas dok fikir2..ignore..semoga akak kembali ceria... :)

CuTeMiUt78 said...

eemmm sama memang akan ada perasaan yg camtu kan..
apapun always think +ve

FIERA said...

mood kite sangat serupa mama, keliru, confuse, hurm sangat sedih