Friday, October 16, 2009

~ Part 1 - Sambutan Raya 2009 Jabatan Penerangan Malaysia ~

Tajuk kat atas nun..tajuk cam tak sedar diri... macamlah ramai benor orang nak tengok gambar-gambar raya mama nih kan...wekekekke.. tapi apapun... sorang berdua ada yang ternanti-nanti kan... tahun ni raya Jabatan dibuat di Dewan Bestari sahaja... senang dalam ekon... tak panas.... soker..soker...tapi itulah... tempatnya terhadla sikit... tak luas sangatkan... makan pun bertatang.. tak puasla tang tu.. tapi keselesaan okla...tak la berpeluh2 berminyak-minyak muka tahan panaskan... kalau nak diceritakan... nanti ada yang cam boring nak baca kan... so kita layan gambar ajelah ye puan-puan...


Inilah kakitangan Bahagian kami...


Mulanya mama fikir 2 kali nak tempek gambar ni... hahaha... yang paling depan itulah Pengarah baru bahagian kami... sporting tak hengat.... act gambar kat atas... dia tak de.. we all pun sampai hati tak panggil dia bergambar.. dia nampak we all posing atas stage.. berlari dari jauh nak posing sekali...hahahha..cik Lan..Cik Lan....


Ni... adalah ratu-ratu cantik ye puan-puan... gedik je kan.. ada 2-3 orang anak dara tuh..so sesape leh usha-usha ye...hiks.


Kat mana ada perempuan...maka haruslah bos kami akan menyelit sama ye...


Ratu-ratu cantik lagi...hahaha..perasan tak hengat... Ini adalah posing setelah penat mengagihkan sate sebanyak 3,000 cucuk ye...


Sapa tak kenal kan... ini adalah calun bakal besan mama...wakakkaka... ada rezeki ko kan shiem nak makan jamuan raya kitorang....


Ni sebelum tetamu datang....


Tolong u all jangan pertikaikan kenapa bos we all ada ditengah-tengah perempuan ye....


Makan... sedap ya amat..

Dah lama kami tak berkumpul berempat cam ni... sekali berkumpul seronoknye.... rasa tak puas... dulu kami adalah 4 serangkai yang kemana pergi harus berempat... huhuhu... zaman dah berubah... ntah esok atau lusa kita pasti berpisah ...sob-sob.... tapi semoga ikatan persahabatan berkekalan sehingga selamanya.... (touching lagi disitu ye...)

To be continued.... nantikan Part 2 - Sambutan Raya 2009 ye... (u all jangan bimbang tak sampai part 5 pun... part 2 nanti dah habis...hahahhaha...)

10 comments:

Marsha~ said...

amboi... bukan main lagik ratu2 cantik bergaya ye.. heheh

Pnut said...

amboiiii meriahnya jamuan raya depa.... lip-lap..lip lap...meriahnya...eheheh

ikan emas said...

Tgk gambo no kita respon sama mcm kat simerah tuu.

tahap kejelesan aku nak setinggi wisma tuu...

ko org makan sedap-sedap tak igt kita yer.!!

waaa...bos tu mcm perasaan je dikelilingi 'wanita2 ratu cantik anggun'! Jeles gak tgk bos baru tuu

Chik Na said...

memang bergaya ratu ratu cantik tu ...lip lap lip lap

Anonymous said...

akum...
akak, sy liza. sy selalu mengikuti blog akak. sy nk minta tlg akak ni. boleh ke sy nk minta resepi caramel yg akak buat. sedap la sy nmpk.

CuTeMiUt78 said...

amboi kemain lagi duk posing2 gitu.. meriah tgk..

shiemz said...

apsal gamba aku ngan cik lan xde... gamba aku tembak tue..... hahaha

nURmALa mAZLan said...

amboi2 kak..
x abis2 lagi open hse rupanyer..
x pe²..sok dah deepavali..eheheh~

alfa juliet said...

byk part pun takpe....

yantz-yeem said...

alahai...nasib la tahun nie xde merasa mkn opis open raya...huhuhuh...wah cam meriah jek....