Thursday, October 08, 2009

~ Plaster Ceiling - Sudah Siap ~

Alhamdulillah... menyusul lagi plaster ceiling dah siap... juga mama puashati yang mana seperti apa yang mama nak... kemas n cantik... cuma comot sikitla dinding rumah... tapi tak perla... try touch up ngan cat nanti... insyaallah... so inilah dia plaster ceiling mama yang serba sederhana dan very-very simple... act mama sendiri memang tak berapa berkenan dengan dorm n ukir-ukir tu semua... mama suka yang simple cam ni je... Kos semua sekali siap dengan lampu RM2,000. Okla tu kot...coz sampai dapur kan...


Mama rasa... betul-betul rumah jadi rendah ceilingnya... mama tak sure rumah mama ni ke yang rendah atau standard semua rumah ukurannya..tak sure... sebelum buat plaster ni rasa tinggi sangat.. bila dah buat rasa cam rendah sangat plak.. yang mama tahu plaster ceiling cuma ambik space sebanyak 8 inci.. tapi yerla... 8 inci tu banyak tuh....


Apapun...mama tetap puashati dengan hasil kerja kontraktor ni....


Pandangan dari hall ke ruang makan...


Ni hall...


Ni ruang makan....


Dan ini plak dapur... kat tetengah tu mama nak letak lampu... papa kata tak payah dah cukup dengan down light tu... tapi sebab mama dah lama impikan kat dapur ada lampu yang 3 set tuh cam dalam tv tuh... so papa ikutkan jugakla... ahaks..

Okeylah masing-masing dah sakit leherkan dok dongak tengok ceiling...jap gi mama tempek gambar raya plak ye... jap-jap lagi la ye...


p/s - Untuk ana mama aiman & aisya... jadi adik beradik kembarla ceiling umah kita..hiks...

24 comments:

UnGu VioLet said...

cun kak.. makin cun umah akak la yer..

hatiberbunga said...

cantik.. cantik.. ann pun suka yg sempoi2 cenggini. x serabut mata mandangnya. hehe..
bleh la dptkan no.kontek kontraktor tu nanti, ye!

Oyis said...

cantik dah ceiling mama aqilah ni! sukee...

mama tisya said...

mmg kalo wt plaster ceiling akn nmpk rendah compare b4 wt...cz die bertingkat kn...oo tk suka yg ada dorm & ukir2 ek...

tk sbr nk tgk umh akk fully siap smua...sure tk sbr nk mendeco

Jaja said...

kak puteri, lawaaaa...less is more la kak put. yg simple ittew menawan =)

yg ada dome bagai tu ala2 mak datin. tapi ada org yg suka so terpulang pada pendapat masing2

umah kita pun design cam gini, cuma pemaju tu pasang kat bilik je..kat luar ada corak2 kerawang juaa..dah free, amik sajork lorr =p

shaifulsafar said...

yup... simple n nice... buat atas bawah ke? RM2K dengan lampu kira murah la tu...

kirana said...

jadi rendah akak ek..
sy nya ok jer la..sbb kalo tak der plaster siling..tinggi sgt lak rasa..jenuh beli lampu kuasa tinggi :)

dinding mmg jadi comot kena cat balik..akak cat jer la color lain dah alang2 nk cat kan hehe

Intanaziela said...

kak..cantik dan simple. samalah citarasa kita..intan pun tak suka yang berukir2..berbunga2...plain and simple. tak sabar nak tengok deco deco deco...hiks..

lady D said...

wah dah hampir lengkap sepenuhnya rumah akak...barula dinamakan 'berumahtangga'...

nasazfrog... said...

saya pun suka yang simple je kak... klu tgk ceiling saya mmg rendah sampaikan nak sangkut langsir pun masalah tapi sib baik ok... :)

hajarus said...

cantik laaa...

zh-ena said...

simple tapi cantik..

isya said...

betul tu.. isya pun suka yg simple2..
menarik la kak..

WANNY said...

Salam.

saya berkenan dgn plaster siling. Bleh emel saya no kontraktor. TQ

Anonymous said...

cantik sangat2....
looks simple but exclusive...with Rm2K- it was smart decision!
boleh email no contractor dia tak?..
my email:- asri.mahmud@gmail.com
TQ

syAmiL said...

hi kak,

slmt berpantang ye.

saya nak mintak tolong akak bg saya no kontraktor yg wat plaster ceiling,kabinet & grill boleh x?
emel-> dinoblizz@gmail.com

Tq

MyReno2u said...

hasil kerjanya cantik dan kemas.

Yusra & Yusmidar Mohamad Yusof said...

salam...cantik dan kemas plaster ceiling mama aqilah!bole tak emailkan no. tepon contractor tu. email saya umiyusra@yahoo.com.my
thanks mama aqilah....;)

anisz said...

cantik & simple...sy suka.. bleh emailkan no tel contractor cina tu kat saya.tq. senyumanis78@yahoo.com.my

anisz said...

cantik & menarik...simple & nice...bleh saya dptkan no.tepon kontraktor tu senyumanis78@yahoo.com.my

anisz said...

nak dapatkan no. kontraktor tu bleh? senyumanis78@yahoo.com.my

anisz said...

nak dapatkan no. kontraktor tu bleh? senyumanis78@yahoo.com.my

Anonymous said...

boleh bg no phone contractor tu...azwany76@yahoo.com

Puteri Satu said...

soryla ramai sangat yang tanya contact no kontraktor plaster ceiling ye... kat sini saya bagi contact no nya... tapi ni 2 tahun lepas la..tak tahula kalu dah tukar no... Ah Fat - 016-6760033