Thursday, November 19, 2009

~ Yang Ditunggu Dan Juga Tidak Ditunggu ~



Title kat atas tu title ntah apa-apa kan...Mesti ramai yang cakap.. ntah apa-apa je...
Yerlah tadi entry happy-happy sebab papa dapat duit kan...Dan kali ni... happy + sedih mama dapat gaji...Act... Yang ditunggu.. dan yang happy...adalah gaji next week... sebab dah lama sangat dah mama gaji.. (Staf gov. tahu lah... sebab last month gaji kitorang memang awal...)Rasa dah tak tertahan dah.. dok membilang hari je.. bila la hari gaji nak tiba...

Dan yang tidak ditunggu.. yang sedihnye..kerana... this month.. adalah 1st month gaji mama kena potong untuk bayar rumah... uwaaaaaaaa... Mahu tak sedih weh.. banyak weh potongnye... RM1,042 meleleh airmata ni tengok payslip yang kena pancung... mak aih.. terseksa jiwa dan raga... bila gaji mama nak naik ni.. cepatla naik... cepat lah naik... dari bulan ke bulan lum naik-naik lagi ni... wekekek itu baru sehari dapat payslip gaji kena potong.. orang lain dah bertahun-tahun gaji kena potong bayar rumah.. tak de sedih cam mama...ahaks...

Alhamdulillah nasibla dapat naik pangkat... hiks... tapi kenaikan gaji untuk kenaikan pangkat masih belum masuk... tunggu next year kot masuk.. mesti dapat backdated manyak..manyak... (So...ada senyum di hujung sendu...Ada tawa di dalam tangis...alhamdulillah)....

13 comments:

kirana said...

wahhh.,..tahniah2!!
kena buat kenduri ni

mama suri said...

naik pangkat..backdated nyer mesti byk tu..tahniah..rezeki melimpah ruah ..amin..

b.O.n.d.a said...

pOtOng umah 1 hibu memang menyakitkan jantung =p

wahhh tahniah kak =)

ikan emas said...

tak kira berapa potong,kita jg yg senang hati dok umah idaman

zh-ena said...

rejeki yg tanpa kita duga..

antalya said...

xpe kak ptong gaji banyak tp berbaloi naala umah sebijik

a.z.n.e.e said...

oh, saya pun sedih mcm akak jugak.. bole tengok slip gaji kena potong byr umah... dan setiap hari berdoa semoga gaji naik lagi.. hehehe...

CuTeMiUt78 said...

eemmmm alhamdulilah.. even kena potong pun.. puas hati sebab umah sendiri kan. takpe next year dpt gaji baru dah.. heh..heh..heh.. tahniah ya diatas naik pangkat tu..

CuTeMiUt78 said...

eemmmm alhamdulilah.. even kena potong pun.. puas hati sebab umah sendiri kan. takpe next year dpt gaji baru dah.. heh..heh..heh.. tahniah ya diatas naik pangkat tu..

Diarihatiku1976 said...

aku dah 2 thn kena potong gaji bayar umah.. takpelah... harta kita kan.. redha...

pija5120 said...

he... kita merasa terseksa skrg ni! dah korek2 dah... keje gomen gak!

ok la mama aqilah dapat gak dok umah sendiri... ambe yg minta pindh tak dapat ni dah nak masuk thn ke2 byr umah... cideh tgk slip gaji

semoga rezki kita semua bertambah2... amin...

++eden|essey++ said...

akak...kite pon dah lame nunggu nie..lame betul kan nk tunggu gaji bln 11 nie...adoaiii..gaji baru x dpt lg erk..same la ngan ja, unit gaji ni wat keje lambat benor...tgk la bln ni dpt ke x...

alia said...

syoknya ada umah sendiri...erm...sekarang terasa sakit tp akn dtg insyaallah kega...gaji mkin naik..he..he...