Monday, December 14, 2009

~ Butik Online Mama ~

Sebenarnya dah lama mama berniat dan bercita-cita untuk memiliki Butik secara online nih... tapi tuhla.. orang kata... niat dan cita-cita kalau tanpa apa-apa tindakan... orang kata ibarat menunggu buah yang tak gugur... ianya seolah sia-sia... Mama rasa... mama tak perlu tunggu...dan tunggu lagi... mama harus cuba.. dan buat sesuatu... untung rugi... itu adalah adat berniaga... dan rezeki setiap orang tuhan sudah tentukan sebanyak mana... Dan sekarang mama sedang berusaha membuat satu blog untuk Butik online nih... Blog tu pun sedang dalam proses... insyaallah... dalam 4-5 hari ni.. mama akan umumkan di sini...

Butik yang mama nak usahakan ini adalah Butik perkhidmatan mengambil tempahan Baju Kurung Pesak dan Baju Kurung Moden disamping menjual kain ela.... sesiapa yang mahu membeli kain dan sekaligus menempah dengan mama dialu-alukan sangat... tapi dengan syarat kena kirimkan baju ukuran atau kalau yang berdekatan sila maklumkan dengan mama... insyaallah mama akan ambil sendiri dari korang baju yang ingin dibuat ukuran. Kalau korang ada kain dah dibeli sendiri pun boleh jugak... kalau yang berdekatan sila maklumkan... dan mama akan ambik dari korang. Disamping itu juga... mama kan cuba menjual tudung dan aksesori wanita seperti brooch, rantai dan bermacam-macam lagi... insyaallah akan dimaklumkan kemudian di Blog Online berkenaan....

Sebarang pendapat dan cadangan dari kalian semua amatlah mama alu-alukan... terima kasih...

22 comments:

::Mamalyna:: said...

goodluck kak...ni mesti mak akak yg tolong jahitkan kan...

FIESYAH said...

Good Luck!

MRS. K said...

yeyeh..
pasni tak payah pegi tempah jauh-jauh
hulur je kat dapo, baju siap!!
hehehe..

kak, nak tempah buat baju kurung.. kain dah setaon peram, tak buat2 jugak baju..hehehe

boleh???

PuteriSatu said...

mamalyna ~ insyaallah akak pun akan join menjahit sama...

PuteriSatu said...

fiesyah ~ tima kasih fiesyah...

kay ~ uiks... blog bisnes lum launch dah ada customer??? alhamdulillah... ini dah kira satu permulaan yang baik kan...

dipersilakan menghulur kat pagar dapo ye...ahaks....(acah je...jemput ler datang ke rumah...)

nasazfrog... said...

ala kak cuba dulu,,, rezeki semua dtangan tuhan.. insyaallah boleh punya... kita rakan2 blog akan menyokong akak...

PuteriSatu said...

nas ~ terima kasih kena sudi beri support kat akak... tempah baju ngan akak..harus akak kasi diskaun nanti..huhuhu..

kirana said...

bagus kak..dah amik tindakan
semoga berjaya yer....

edrina said...

yeah caiyuk2 kak puteri1.. insyaallah ed akan jadiks salah sorang customer akak.. byk kain2 yg lum tempah lagiks neh ekeke..

all the best kak!!

MRS. K said...

kak, kasi diskaun eh coz tolak penghantaran!! kuikuikui...

hehehehee.. jangan mara aa..

Chik Na said...

tak sabar tunggu bloh online mama...gud luck..

Mama Balqis said...

good luck mama aqilah....sama2 kita menyokong...emmm...tempahan utk kanak2 boleh ker?teringin nk tgk balqis pakai baju kurung

cendawanintim said...

salam,

dah lama tak menyinggah...

rezeki ada di mana2...teruskan..insyaallah

Pnut said...

cantek tu mama, at least ada tempat kami nak menempah baju nanti... dokek je putrajaya nilai tu..

Faina Arisya said...

salam kak..

baju kurung moden ala2 Datok CT leh wat ke?? jahit2 manik bleh??

iNa said...

gudluck kak...
moga berjaya........ :)

ANA & ANI said...

bagus2... teruskan niat baik Mama tu ya.. Ibuani sgt2 menyokong.... Bagus sebenarnya, bagi wanita2 yg berbisnes ni.. dapat tolong suami & kita pun dpt duit lebih... Ibuani pun dah melangkah setapak lagi dlm bidang bisnes online ni.... nak cuba Tudung Nur Barakah boleh singgah blog bisnes Ibuani ya...(belum siap upload lagi..) Ibuani boleh bagi harga istimewa untuk Mama...
semoga berjaya Mama....

nzh1979 said...

all the best kak puteri..moga2 bertambah rezeki eh :D sama2 la kita berniaga online..belh tambah pendapatan ;)

Mak Su said...

moga berjaya mama :)

ibu 2AZ said...

cantik..

CuTeMiUt78 said...

eemmm bagus gak ni.. satu bisnes yg jarang org buat online tau...
eemmmm k insyallah satu hari pastinya aku akan tempah ngan ko ya..

risanur said...

kalu cam gitu senang la risa nak tempah gan akak...coz kita selalu bertembung di lif tapi akak je yg tak perasan risa kan...risa penah tegur akak kat dlm lif :)