Wednesday, December 16, 2009

~ Dress Baru Aqilah ~

Rasanya dah lama sangat tak beli gaun kat Aqilah... last beli masa raya puasa ri tu jekla... gaun dia semua dah senteng-senteng dan ketat-ketat dah... sian tengok... macam mak bapak dia kedekut benor kan... sebulan dua ni mama kena manage bajet bebetul... kalau tak terbabas lak... maklumlah belanja tu dah makin bertambah dok berulang jauh sikit kan... duit tol dan minyak je dah kena spare 4-5 ratus... dulu masa dok Ampang... tak yah bajet tol minyak... sekarang awal bulan itu yang diutamakan.. cepat-cepat top up touch n go RM200... dan asingkan duit minyak RM300 itu paling penting... satu lagi duit beli susu dan pampers Aqilah... lepas tu baru fikir belanja benda lain... huhuhuhu.. hawa nafsu kena tahan-tahan dulu la... tak leh ikut hati... kebetulan hari tu singgah Royal Ampang Point... kat situ terjumpa gaun cantik-cantik dan murah-murah... rembat gak sepasang.. sepasang lagi cik ngah Aqilah belikan...


Inilah dua lai.. bolehlah buat gi kenduri kawin, sekarang kan banyak kenduri kawin...


Ini Cik NGah Aqilah belikan... dah pakai dah pun minggu lepas...
Size Aqilah adalah gaun size 4 tahun... size 3 tahun tak muat.. sendat dan senteng...


Ini yang mama belikan.. ini size 5 tahun ye... yang 4 tahun nampak cam kecik je...

6 comments:

iNa said...

Budak2 cpt besa kan..
baju beli cpt je x leh pakai...

Cntik dress aqilah..
nti leh melaram ye...

Chik Na said...

cantik gaun aqilah ...
betul cakap ina tuh..budak budak cepat besar...Chik Na selalu pakaikan baju baru sufia dok rumah..sbb nanti baru pakai 5,6 kali p jalan jalan dah...ketat...rugi beli ;-)

☆ lieya latif ☆ said...

cantik gaun aqilah....kemian bergaye sakan anak dare ni yeak.....

alfa juliet said...

saya pun suka beli gaun di royal..org tak ramai, n gaun pun cantik2..

Mak Su said...

cantik2 gaun2 nyer :)

CuTeMiUt78 said...

cantik la... eemmm sama je ngan mirul baju size budak 5 thn baru dia blh pakai.. klu baju yg sebaya dia.. memang tak muat dah..