Monday, December 21, 2009

~ Main Pasir ~



Gambar ni masa mama balik umah MIL & FIL kat Bagan Lalang... Hajat dihati nak bawak Aqilah main layang-layang... dah siap beli layang-layang dah bagai... alih-alih Aqilah lebih teruja nak main pasir dari main layang-layang... Cuaca sebenarnya tak mengizinkan... sebab dah petang... so panas... matahari dah condong ke barat... tapi sebab kesian kat Aqilah... bagi lah dia main pasir kejap... ingatkan bolehlah dia main kejap je... rupanya... tak nak bergerak langsung... dok tang tuhlah dok kobek pasir... aduhai... matahari dah makin condong... makin panas la... mama pun dah tak larat nak dok situ lagi... dok pujuk dia... lainkali kita datang lagi.. kita datang pepagi boleh Aqilah main pasir lagi.. tak diherannya dah... haru..haru...













Time ni mama dah dok tunggu dlm keta... mama dah kasi signal kat papa.. angkat je Aqilah (kira secara paksala...) sebab tak makan dek pujuk dah... biarlah dia menangis jangan kita menangis tengok anak demam kan... ahaks... so.. dengan paksa.. papa angkat je Aqilah... meraung cam apa je kat pantai tuh... satu pantai dengar suara dia jerit... `qilah nak main asir... qilah wat tana..' hahhaa... dia nak buat istana la tu katanya... huhuhuuhu... haru..haru.. ingat krismas ni nak bawaklah dia pepagi ke pantai nih... dah pelawa Kakak Baby & family ajak join sekali... tak sure jadi ke tak... ingat nak berkelah kat pantai ni boleh layan Aqilah main pasir jap... tengoklah camana nanti...

14 comments:

alfa juliet said...

rasanya budak2 memang suka main pasir tu pasal ada jual tools tu

DYLA said...

amboi begaya nye aqilah.. mc artis u..... ada potensi ni..

FIESYAH said...

amboi aqilah begaye...meraung pun glamour ngan spec...

Zura said...

budak2 mmg cm nie...dh bg main pasir langsung xnk bergerak...

hajarus said...

alalala... tomeynyer aqilah siap ngan spec tu...

Diarihatiku1976 said...

amboi.. melawa ngan spec..

mummy_ayu said...

amboi..main pasir pun penuh gaya gitu..class!!

CuTeMiUt78 said...

budak cenggitu la kan.. memang skee sgt main pasir.. emmm nampak gayanya.. kena la bawa qilah g main kat pantai lagi kan

iNa said...

In slalu g mkn seafood kt bagan lalang....
biase g Bayu Mlm...x pon g HM Bagan.... :)

Comel la aqilah...siap pakai spek lg...

klau anak ina pon same gak..
jumpe pasir pntai..sure die nk main...smpai xnk blk..

Oyis said...

oh best nya! kelasss gitu spek mata itam qilah. betapa i missed the sun!

yantz-yeem said...

ayooo kak panas tu...nnti sun burn plak aqilah...camtu lah kan kena gaks guna cara paksaan...sama la ngan aqil..kena paksa sedas dua baru dgr ckp kita nie ha...

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm akak..

amboi bergayanya aqilah..suka tgk gmbr2 dia..pandai posing ner.. dah tu ngan spec lg..sgt comel..

kirana said...

bergaya sungguh aqilah main pasir..ngn snglass lagik tu heheheh

Kak anie said...

Mama...dia pakai cermin mata gelap tu...dia rasa redup je...tu yang tak rasa panas tu...hahaha...comel je dia...