Wednesday, December 23, 2009

~ Tesco Semenyih ~

Semalam kebetulan susu Aqilah betul-betul dah nak habis stok... plannya tengahari mama nak terjah la Tesco Ampang lunch hour... tapi masa tak mengizinkan.. ada je kerja yang mendesak yang tak mengizinkan mama keluar awal sikit tengahari... so niat tu terpaksa la di pendamkan gitu je... Mulanya ingat nak terjah ajelah Giant kat Nilai tuh... tapi bila memikirkan tak sanggup nak Q pepanjang dan barang dia mahal... susu Aqilah dah tentulah mahal kan... papa ajaklah try gi Tesco Semenyih... balik ambik Aqilah terus rushing ke sana... mama tak pernah lalu jalan tuh... mak aih punyalah jauh mama rasa... lepas 5 minit... 5 minit.. lepas 10 minit pun tak sampai gak.. lepas 15 minit tak sampai gak... nak dekat setengah jam kot baru nampak rupa Tesco ingat dah sesat marat dah... Tapi tuhla barang memanglah murah Tesco ni nak dibandingkan dengan Giant tu semua... satu troly barang dapur + barang keperluan Aqilah... tak sampai pun RM300... klu Giant... confirmlah nak dekat RM400...

Yang lebih menakutkan balik ler... dah malam kan... adoiyaii.. gelap weeh.. cam jalan kampung tuh... adoi... suspen je nak sampai ke Nilai tuh... lepas ni cakap ngan papa... tobatlah tak nak gi memalam dah... klu nak gi pun weekend jekla siang... huhuhhuh....


Dah tolak troly sendiri tuh.. memacamla dia masukkan dalam tuh...




Dah besar dah sayang mama ni kan... dan nampak cam anak dara besar dah... huhuhuhu..Tapi nakal tak hengat...

10 comments:

MRS. K said...

patut la nampak gelap jer umah semalam.. hehe..

tesco tu memang jauh skit
dah penah try test pegi sana...hehe

PuteriSatu said...

mrs kay ~ tapi murah kan...?

Mama_Aqish said...

makin besau makin comel plak aqilah ni....tantek....sonot tol dia pi shoping kat tesco semenyih tu ek

PuteriSatu said...

mama aqish ~ ahaks... bebudak seme comel mama aqish...

mummy_ayu said...

pandainya shopping aqilah..! anak dara boleh diharapkan tolong bab shopping nie..he he he!

Mak Su said...

bahaya tu, agaknya tempat sebab tempat tu jauh dari kl kot....

zino said...

kat tempat zino tesco tu dekat je.. bebila masa boleh datang sebelum tutup la hehe

rynas said...

Yer kak dah besar dh anak dara akak. Pasni leh dapat menantu plak..ahaks. hehheheh

CuTeMiUt78 said...

eemmm jauh gak ya tesco tu...
hik..hik..hik.. sskkee tgk gelagat aqilah ni tau.. memang nampak cam dah beso gitu..

shaifulsafar said...

tesco semenyih tu tempat shopping aku gak tu.... tapi tak best kalau nak shopping barang basah/sayur kat sana.... tak fresh dan selalu out stock... better gi tesco seremban terus. puas hati. atau gi giant nilai jer...

another choice kalau kat radius mantin... aku akan ke giant kajang atau tesco kajang.... :-)

kalau naik ikut LEKAS... sekejap je sampai kat kajang tu :-)