Saturday, February 20, 2010

Mandi Petrol

Lima hari mama di kampung... asyik berjalan sesaja kan.. biasala sesekali balik kampung... minyak keta pun full tank pun leh habis... pepagi gi pasar beli sayur ngan Aqilah ngan Cik Ngah Aqilah tengok-tengok tank minyak dah lip lap mintak diisi la tu... gigihla 3 beranak gi kampung awah isi minyak kat kampung kitorang tak de petrol pam pun.. paling dekat pun Kampung Awah tuhla... mulanya plan nak isi minyak kat Petronas.. ntah macam mana termasuk kat Shell... Menonong ke Pam No.7... Cik Ngah ngan Aqilah masuk dalam nak beli jajan... Mama pun tarik pacu belum sempat masuk lubang tangki dah menyembur cam air paip bomba tu... Masyaallah... mengucap panjang mama... habis dari dada sampai ke kaki mama mandi dengan petrol... dah nak 10 tahun isi minyak tak pernah kejadian macam ni terjadi kat mama.... ini kira pertama kali.... Apa lagi... mama panggil budak petrol pam tu..

Mama: Kenapa pam rosak tak cakap?
Budak Pam : Saya baru seminggu keje... tak tahu apa...
Mama : Itu saya tak nak tahu... awak keje seminggu ke sehari ke... sepatutnya tengokla pam ni dalam keadaan baik ke.. rosak ke.. ini tidak.. macamana awak kerja nih? (Ha.. memang kecohla kat situ pagi tu.. lantak situ la .. mama dah geram sangat dah...)
Mama : Nah ni.. awak isi minyak keta saya ni...

Mama terus berlari cari toilet.. alih-alih masuk toilet... sabun setitik pun tak de... lagi panas hati mama.. mama keluar berlari masuk dalam... mama pun belasah pulak budak cashier dua orang jaga kaunter kat dalam Shell tuh... nampak cam berumur kakakla kot...

Mama : Kak... pam no.7 tu rosak kenapa tak beritahu? Habis saya mandi ngan petrol pagi ni...
Kakak Shell : Akak tak tahu dik....
Mama : Eh akak tak boleh tak tahu... kena la akak tengok selalu... tak boleh biar cam tu je...
Kakak Shell : Minta maaf ye dik...
Mama : Camanala korang jaga pam minyak ye... keselamatan customer pun korang tak ambik berat...?
Kakak Shell : Minta maaf dik.. tadi ok je pam tu.. mungkin ada orang tak tarik klik pacu tu gamaknya...
Mama : Tadi jekla ok.. saya guna dah tak ok... lainkali apa2 kenala service selalu jangan biar je dia rosak.. klu rosak pun tulis la rosak.. ini tidak... ntah apa-apa jekla petrol pam nih.. eii...

Mama terus belah.... malas nak tengok muka akak dua orang tuh...



Gambar tu cam pelik sikit kan.. ada gak yang berpusing2 kepala camana nak tengok gambar kat atas tuh.. ahaks.. gambar tu mama snap dari atas dada ke bawah... nak tunjukkan dari dada sampai ke bawah mama mandi ngan Petrol.. eii membakar darah betul.. lepas ni jangan harap mama nak ke Shell tu dah... jangan harap...

7 comments:

wanie_cmi said...

ishh teruknyer......
diorg ni memang pon lalai..
kang kalau da ada kes baru nak kalut...
emm basah tu...bole terima lagi..tapi cemana nak hadapi bau petrol tuh?/
hurmm..eee saman jer kak oi...
p/s:mama pon turut panas ni...sib baik petrol tu tak nyaler ehh..hehe..

lovelygift....everything u need are here said...

Kesian mama. Sabar ye mama

rynas said...

ehhmm..sib baik kena badan kalau kena muka semua masuk mulut..alahai...
sepatutnya dorang kena checklah kan mana yang rosak...bahaya tu kan..silap2 kalau ada org hisap okok leh terbakar

rynas said...
This comment has been removed by the author.
Oyis said...

bahayanya! syukur x de sumber api kat mana2... imagine kalo ada... teruk betul stesen nih

~aSHa~ said...

boleh buat aduan kat manager dia ni..ntah2 dia leh bagi free dan voucher sekali kot..

Elyn said...

aduh bahayanyer camni!!!