Sunday, February 21, 2010

Tengah Pening Pasal Bilik Tidur Aqilah

Memang mama plan nak set-up bilik no.2 tu jadi bilik tidur Aqilah... Tapi sampai sekarang ni masih belum buat apa-apa... yerla Aqilah stil tidur ngan kitorang lagi... klu setup tapi tuan punya bilik tak duduk... rasa macam membazirla pulak.. sebab klu Aqilah duduk bilik tu... dah tentu kena tambah satu lagi point aircond... ongkos lagi... buatnya set-up2 dia tak nak tido langsung kat bilik tu.. lagi haru.. dah tentu membazir... tuh tengah pening ni... dok fikir...


Gambar masa dalam keta otw nak balik kg CNY last week. Gambar ni pun dah selamat jadi wallpaper hphone mama....

Hari ni plan nak ke Ikea beli almari ngan wardrobe tu... klu tak de aral la... kain baju Aqilah dah bersepah sana sini dah tu... dengan wardobe lama dia yang tak muat... dan pintu dah tertanggal... sian anak mama... Kali ni kalau beli.. memang nak terus letak dalam bilik no.2 tuh... tak per la simpan jekla kain baju dia kat dalam tuh... cuma susah sikitla nak mengulang keluar masuk bilik kalau dia mandi kat bilik kitorang nih... tuhla pening fikir nih...

13 comments:

kak anie said...

Boleh aje mama ...beli wardrobe tu...sebab nanti besar sikit dia dah boleh tidur sendiri...senanga aje bilik dah ada...

Shida said...

boleh jer kak..kalo dah set up bilik dia..colourful..susun mainan dia cantik2..mesti dia suker..
ni based on pengalaman shida sendiri..
actually,ajar anak tido sendiri,bila dia dah umo 7 thn..masa tu dia dah ada kwn2..dh ada rasa nk tunjuk kat kwn2 dia ada bilik tido yg cantik..
hehe..slmt mencuba..

imz said...

mmg cantik perabot2 dari ikea..tambah plak utk budak2..kiut2.

FaaHHmIIee said...
This comment has been removed by the author.
alfa juliet said...

beli wardrobe tak rugi..nanti kena beli juga..katil maybe tak yah lagi..bilik tu bleh letak almari n mainan2 dia dulu..

alia said...

slow2..dah besar mesti nak tidor bilik asing

rynas said...

akak kalau dah ada bilik sendiri nanti lambat laun dia tido situ gak. nanti kalau Qilah ada adaik sure dia nak tido sendiri

Chik Na said...

aqilah dah besar pun..dah boleh ajar tido sendiri :-)

PuteriSatu said...

itula...aqilah dah besar sekarang ni...tapi stil tak nak tido sendiri lagi...hiks..

~aSHa~ said...

ehehe dia nak ada org temankan kot...bakal adik.....bila tu ek? teng teng teng

hatiberbunga said...

rasanya xde masalah kot klau nk setup bilik aqilah tu.. kurang2nya, dia tau tu bilik dia. mesti dia seronok klau bilik cantik, warna warni - eksaited nk citer kt suma org.

pasal tido kt situ, maybe blum lg kot. pelan2 ajar.. xpe..

a.z.n.e.e said...

ok jer kalo bilik no.2 letak baju aqilah.. at least tak bersepah baju kat master bed room, kan?? sambil tue boleh biasakan dia dgn bilik sendiri.. sebut "bilik aqilah" tiap2 hari.. nnt dia biasala kan??

plan sy dulu bilik no.2 mmg nk letak baju je.. sbb master bedroom nk comfort n kemas.. tempat romantik suami isteri.. hehehe..

Yunie said...

Sronoknyer leh set up bilik aqilah.. Bilik gals berdua tuh tak tahu la bila leh kemas.. last2 bilik tu jd tpt simpan barang je. Sampai ari ni semua tdo kat master bedroom... Elok akak ajar qilah tdo bilik sendri awal2, kalau tidak jd senasib laa kita, sampai besar pun x reti2 nk tdo sendri... uwaa hilang privacy ku.