Saturday, February 06, 2010

~ Seat Gen2 Mama Dah Bersih ~



Dah lama sangat nak cuci seat kereta mama nih.. memang dah lama sangat dah... tapi tuhla.. tak de masa nak gi hantar... maklumla kalau cuci seat ni mahu dari pagi sampai petang kena tinggalkan kereta.. tuh yang malas tuh...

Kebetulan kat tempat kerja papa sekarang, start bulan ni... ada group untuk polish/cuci/cuci seat kereta sekali... tapi diorang ni just ambik kereta Toyota sahaja, tapi disebabkan kitorang ni yang tak berkemampuan nak pakai Toyota lagi... dan disebabkan papa staf kat situ... dengan rela hati diorang pun sudilah untuk cuci... mama pun tak tahu berapa kosnya... papa balik kerja hari ni.. Sabtu... tengok2...dah bersih la... comel.. dan sangat cantik... puashati...puashati.. tapi belum kering sepenuhnya lagi... so... kita jemur dulu sekejap sementara masih ada panas matahari... lepas ni nak ajak papa cari alas seat la tak de la kotor cam dulu... almaklumla sesapa yang ada anak je tahu nasib seat kereta bila dah ada budak nih... makan minum tumpah kat atas seat.. memang dah tak boleh buat apa dah... harap2 lepas ni takla kotor sangat dah... sesapa yang pernah naik kereta mama tahu la betapa kotornya seat depan kereta mama nih... hiks...




10 comments:

aNIe said...

Mama...cuci free ke?

PuteriSatu said...

kak anie.. tak de makna free nya... kena bayar gak kot.. eh tak tahu la kak.. rasa kena charge gak... lupa nak tanya..hiks..

genny da bomb said...

saya pun dh lama gak nk cuci seat keta ni huhu..tp tak berkesempatan lagi sbb nk kena tinggal sehari..tanya kat alamanda tu dlm 250 kot huhu..

PuteriSatu said...

genny... mahal gak ye...? seat depan belakang eh? kat ampang ri tu ada tanya gak... seat depan belakang rege rm160 je... depends pada keta.. klu keta besar.. besar ler chargenya.. cam gen2... depan belakang RM160 klu depan saje.. RM60 itu kat ampang... kat Toyota tak sure.. tapi rasanya ratus2 gakla..

RaFFLeSiA MeRaH said...

amboii, semgt la ko nak gi opis sok yerk, seat dah lawo...dia cuci seat jer ke atau kemas2, vacuum bagai dlm keter tu? x der la rebun lagi yerk dlm keter ko tu...

LiAnA said...

seat tu pulak kaler cerahkan.. tu yg senang npk kotor.. seat keter ku pulak kaler hitam tp jenis kusyen baldu.. habuk senang betul lekat... tensionnn

PuteriSatu said...

RM... amboi sedapnye ko kata keta aku rebun ye..?? tapi memang rebun pun... nasib je tak jadi reban..wakakka... semangatla..nanti nak cari alas seat depan tu... tuk cover... kat tesco banyak kot..

PuteriSatu said...

liana.. oh baldu ek..? mesti mahal.. tuhla kaler cerah tu yang nampak sangat tuh... dah beranak ni gitu la.. tak leh nak elak.. aqilah kadang2.. pakai kasut... terus pijak seat tu.. dia bukan peduli apa pun..

genny da bomb said...

kak, yang saya tanya tu cuci sekali polish segala bagai la..hihi..tatau la gak..ke mmg situ mahal ke tatau la..keta besar apa..kelisa comei je pun hehehe..keta saya yang buruk sket seatnya sebab selalu berdua je ng anak dalam keta tu hehe

PuteriSatu said...

genny... oh sekali polish..murahla kot..hiks..akak pun bukan tahu sangat pun..