Friday, March 26, 2010

Jam 2 Pagi

Pagi tadi... jam dua pagi Aqilah merengek mintak susu... selalunya bila kasi susu... Aqilah tidur balik... tapi pagi tadi... aarrggghh... tidak...! Aqilah tak nak tidur balik... mata dia segar bugar...

Aqilah : Mama.. Qilah nak tengok Tom N Jery... (Arrgghh.. kul 2 pagi nak tengok Tom N Jery... streeesssnyaa...)
Mama : Eh.. Tom N Jery tak de la sayang.. Tom N Jery tido... esok Tom N Jery nak gi sekolah..(Hahhaha...ayat baik punya...)
Aqilah : Mama nih... Tom N Jery mana kolah mama... Tom N Jery kecik lagi sama mcm Qilah aar mama... (Hahahaha... nah ambik... bagus punya jawapan..)

Akhirnya melayanlah mama si kecik ni jam 2 pagi tuh... kebetulan mama tertidur belum sempat solat isyak.. so selesaikan dulu solat... mata mama pun dah segar jugak... duduk layan-layan Aqilah main... sekejap dah pun kul 3 pagi...

Mama : Aqilah... mama gi gosok baju.. Aqilah main sorang-sorang jap ye....
Aqilah : Mama nak gosok baju...?? Mama nak gi keje?
Mama : A'ah... nanti pagi mama nak gi kerja...Qilah duduk dulu ye.. mama nak gi gosok baju jap..
Aqilah : Okey.. mama... (Cukup baikkan...)

Mama pun gi bilik sebelah untuk gosok baju kerja mama ngan baju kerja papa... Papa tidur (bapak jeles disitu occay). Tapi kejap je dia elok main sensorang... dalam 10 minit dia cari mama kat bilik sebelah.. nak tolong gosok baju...huhuhuhu... Tapi bila tengok ada 4 storage dalam bilik tuh... dia dah sebok suruh mama keluarkan.. dia nak tengok...act tu mainan lama dia tuh...


Leka pulak dia... dok punggah mainan lama dia..ahaks...


Pastu.. layan pulak PLAYHOUSE DISNEY KAT SINI bagus tul Nufnang kasi iklan ni kat mama.. Aqilah sangat-sangat suka occay... Bagus sangat... ada belajar mengenal hurul bagai.. cukup unik and kreatif... u all try click kalau nak tengok..

Apapun... sampai ke subuh mama tak tidur... uwaaaaaaaaa... tapi Aqilah memang cukup baik time mama dan papa nak gi kerja tadi... memang gudgirl sangat-sangat.... yang cukup kelakar... mama dengar perbualan dia dengan papa... Masa kat tangga nak turun bawah... mama nak siap papa bawak Aqilah turun...

Aqilah : Papa... papa dok rumah ye papa... mama nak gi keje...
Papa : Eh.. papa pun nak gi kerja nih...
Aqilah : Papa duduk rumah... jangan nangis mama nak gi kerja cari duit beli mainan Aqilah...
Papa : Hahahahaha... papa pun kena gi kerja cari duit beli mainan Aqilah...
Aqilah : Papa... papa tak yah kerja... papa duduk rumah teman Qilah ye.. papa jangan nangis ye papa...

Mama rasa nak tergelak je... sangat2 kelakar...ahaks..


8 comments:

Wife Mr.Em~Ibu Mr.Aqil said...

hii mama aqilah.. aqilah dgn aqil sama lah semlm.. bgn2 pagi nak susu.. si aqil lepas abeh je susu, suh ibu "kak vivi... awah'abai(allah'huakbar)" suh pasang vcd zikir dia.. adoiiii..

Delima said...

saya pun ngantok gak ni pasal mlm td hadif demam, dia bangun kul 3 pg.. badan panas je.. trus tk jd tido..
harini smpai opis nk dkt kul 10.. sib baik bos takde.. kehkehkehkeh

alfa juliet said...

kihkihkih budak tu ikut jawapan mama dia

@yue said...

ekekkeek...
mmg lawak la kak...tatahan betol gelak..
okeh mlm ni klu qilah bgn lg..soh lak papa dia jaga..
tgk dialog pg sok tebalik lak..wakaka

zh-ena said...

pukol 2am tak tidor lg
segar jugak mata aqilah nie

J@J@ / Bini The Rock said...

hahahahahha.....

bijak! bijak!!!

eynda said...

Cerdik la aqilah ni :-)

nza said...

klakar..tahan lak mata aqilah...sskali buli mama dia tu....