Thursday, March 25, 2010

Kadangkala Rindu Bertandang...

Habis bulan ni... genaplah 5 bulan mama menetap di Acacia Park... Tapi kadangkala tu.. rindu jugak dekat rumah lama.. walaupun cuma rumah sewa... Tapi mama memang jenis suka buat rumah sewa macam rumah sendiri... dari bujang lagi kitorang jenis suka hias rumah... Ada setengah budak-budak bujang jenis tak berkisah dengan rumah... sebab diorang anggap rumah sewa hanya tempat persinggahan untuk tido saje.. Tapi mama tidak.. mama anggap rumah sewa ke rumah apa ke.. tempat untuk berehat... dan tempat untuk berehat perlukan keselesaan kan... Masa bujang mama menyewa di Flat Taman Razali Ampang.. lebih kurang 9 tahun kot menyewa kat Flat Taman Razali.. hahaha lama giler kan... yerlah mama kawin pun umur dah 32 tahun.. kira dah agak terlewat jugaklah... huhuhu.. orang kata jodoh lambat sikit... ahaks... Bila berkahwin.. mama menyewa lagi... dekat Kg Melayu Ampang pulak... kiranya mama dengan Ampang tuh.. susah nak dipisahkan... Menyewa di Kg Melayu pulak dalam 3 tahun kot... Mama berpantang melahirkan Aqilah di rumah di Kg Melayu tuhlah jugak.. dan Aqilah membesar di Kg Melayu jugak... sampai umur 2 tahun lebih... Rumah inilah tempat Aqilah membesar...


Walaupun kecil... tapi ruang tamu inilah kadangkala mama rindukan.... tak tahu lah kenapa... tapi rumah ni banyak kenangan manis untuk kami sekeluarga... Kalau diikutkan hati... mama tak nak berpindah kemana-mana.. tapi bila fikirkan.. sampai bila kita nak menyewa... takkan sampai tua nak menyewa.. sekurang-kurangnya teringin nak berumah sendiri... Tapi tuhla...kadang-kadang rindu sentiasa datang menerjah... mama rindukan suasana di rumah lama...


Ini pulak ruang tamu rumah mama sekarang... Memang agak selesa berbanding dulu... tapi orang kata.. yang baru tak sama dengan yang lama... mungkin mama masih dalam fasa menyesuaikan diri di rumah sendiri... Apapun alhamdulillah dengan kurniaan dan rezeki yang tuhan beri...


14 comments:

MRS. K said...

uiskkk kak! ada cop sirim tu!! hehehe....

rumah skangn ni paling malas nak turun naik tangga! kekadang bila dah naik atas, terlupa plak barang kat bawah, kena trun balik!! sakitnya hati...adooiii

~ ReD ~ said...

luas dan cantik umah baru mama ;)

zh-ena said...

ambil masa utk sesuaikan diri
tapi pasti akan rumah yg skang menjadi umah idaman kalbu sepanjang hayat

Mak Su said...

maksu tak kira dok mana, mesti nak rasa selesa, bagi selesa :)

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm akak..

rmh akak yg skrg ni cantik..suak jer ct tgk..

nway, cantiklah cop yg ada kat gmbr2 akak..pandai akak buat..:)

Puteri Satu said...

mrs k ~ hahah..akak pun gitu...

Puteri Satu said...

red ~ teknik gambar tu je kot red..

Puteri Satu said...

ena ~ apa pun syukur ajelah kan ena..

Puteri Satu said...

maksu ~ tul tu maksu...

Puteri Satu said...

mamadanish ~ ya ke... cop tu akak tempah.. nanti akak post satu entry khas untuk cop tu ye...

Iela Fazielah said...

kak.... mmg rindu pd benda yg lama kan.... neway.. ila pun berkenan gak pd cop sirim akak tu...

Anonymous said...

kak..entry akak ni buat sy tambah rindukan umah lama sy jugak wlaupun umh tu sewa je..(ur silent reader-jaja)

eynda said...

Agaknyer eynda nanti pun rasa macam mama....

Lelord said...

salam kenal...
selesa gak ruang tamu mama qila