Wednesday, March 24, 2010

Mana Satu Pilihan Hati...???

Hajat hati nak beli kamera digital... kamera digital mama sebenarnya dah lama rosak... sekarang pun cuma guna kamera hphone je... orang kata... kamera Sony bagus... gambar cantik.. lebih2 Sony Cybershoot... mama macam jatuh cinta dengan yang kaler-kaler pink ni...


Klik Kat Sini Untuk Lihat Spec



Klik kat sini untuk baca spec



Klik kat sini untuk baca spec

Ada sesapa yang pernah guna kamera seperti diatas tak.. mama minta pendapat... ok tak..????

15 comments:

MaMa aYiN_FaSHa said...

hi kak..ieda pakai yg paling bawah sekali..walaupon dah ada dslr tp still simpan yg tu...mmg cantik gambar dia..sayang nk jual sbb berkenan sgt ngan kaler pink terang tu..hik..hik..hik..

LiAnA said...

lumix pun cun gak.. ku tgh aim lumix hihihi

alfa juliet said...

sy pakai canon..cantik jeh

J@J@ / Bini The Rock said...

jaja baru mlm td dok usya kamera jgk..sbb yg Cik Canon dulu dah kena kebas minggu lepas...

Sony pon ok..kakak saya pakai SC mmg gmbr semua lawo2...

Pada saya semua sama je..yg penting card dia senang carik kalau dah rosak!

a.z.n.e.e said...

dlm byk2 brand.. nikon is superb dan jauh berpengalaman!

zh-ena said...

ok sesangat

CRAZYBEAUTIFUL88 said...

cantik giler color pink tu harus amik tuhh

Faina Arisya said...

hai kak..citarasa sama nampak.. tapi saya dah kebas Lumix dulu.. baru jerk.. cantik siot.. anyway.. congrate for ur second pregnancy

bizzonline said...

bestnye nk dpt kemre baru,sy kai kemre jaman purbe..ahaks..

rynas said...

kalau tanya photografer pasti dorang akan suggest canon atau nikon jer yg paling bagus. yg lain2 brand mmg tak masuk senarai...tapi kalau untuk gambar canon mmg best sebab sharp dan cantik..sony ni maybe cantik pd bentuk serta function yang pelbagai.

DYLA said...

dyla pakai yg atas skali tu kak.

memang best dan tahan lasak. inas dah 25 kali campak dah. (agak2 je nih.. nak tunjukkan betapa byk kali nyer)

Delima said...

saya pakai sony cybershot lense carl zeise.. ape segala mala teknologi yg kita fikir canggih la.. but honestly i tell you, camera sony ni tak tahan perubahan cuaca yg mendadak... esp cuaca kat malaysia skrng ni..
saya bawa ke tepi pantai, kene chy matahari.. lense nya dh tak brape nak ok.. gambar kureng..
saya bawa ke tanah tinggi dgn suhu rendah, lense nya pun wat problem lagi..
last-last saya campak je camera saya tu dlm kotak brg lama...
terfikir nak beli brand lain.. nikon atau canon... much better. lumix pun dgr nya better..
b4 pilih camera, kita tgk spec nya dan juga kesesuaian nya dgn cuaca kat malaysia.. kalau tgk pd design je, takut nti menyesal pulak.. even digital camera skrg dh murah, tp alah membeli menang memakai kan?
just my 2 cents ;-)

Iela Fazielah said...

ila pakai sony cybershot yang atas skali tu.. ila pakai kaler biru tp 8.1mp je... dah 2thn pakai... bagus sgt...

lumix pun ok gak.. dulu pakai lumix tp dah kena curik... tp kalau nak compare sony n lumix... lumix lg best!!!

lelayong said...

Lela guna yg atas sekali tu, so far gambar memang tak mendukacitakan..

eynda said...

Eynda pilih nikon....so far dah pernah guna canon...sony...latest nikon...nikon paling best...