Monday, March 01, 2010

Projek Apakah Ini?



Kalau sesiapa yang duduk kat area Nilai ni... maybe tahu tempat yang mama maksudnya ni... kalau nak ke Bandar Baru Nilai sebelah kiri dekat trafic light nak ke Giant Nilai... Diorang tengah ratakan tanah.. mama pun tertanya-tanya... projek apakah ini...? Papa kata... kawan-kawan rukun tetangga cakap... projek nak buat hypermaket... waaahhh... dalam fikiran mama... apakah Tesco... atau Carefour...???? Kalau lah salah satu tekaan mama tu betul... bersyukur tak terhingga rasanya... memang itu yang mama tunggu-tunggu sangat... memandangkan di Nilai ni kepadatan penduduknya hari demi hari bertambah ramai... dan memang sememangnya perlu ada hypermaket.... seperti Tesco dan Carefour.... sebab mama rasa..memang perlu ada... penduduk Nilai cuma mengharapkan Giant tapi semua sedia maklum... bila semua tertumpu pada Giant... time hujung bulan... Q terlalu la panjang.. sampai naik tak lalu nak beratur dah... dengan kaunternya yang ada seketoi dua... allahuakbar.. azab sengsara rasanya.

Apapun kita wait n see la Projek Apakah Itu????

7 comments:

MRS. K said...

nak buat tesco la kak... ramai yang cakap camtu.. tanya pekerja giant pon dorang cakap nak buat tesco!! alhamdulillah... pas dah complete stamps kuali giant tu, kite dah tak soping giant dah.. kite beli kat pasaraya grand union.. murah skit dari giant tu or kite pegi mydin kota serimas... heheehe...

mayiskandar said...

BBN kate Tesco...saya dok kt Nilai gak...

mayiskandar said...

kalau x silap...BBN kate Tesco...saya dok Nilai gak...

Hot Mummy said...

Kak, rasenye nak buat Tesco. Dulu mase beli umah, agen cakap Tesco akan dibina kat Nilai.

no need to reveal said...

oo ye ke ? kita pun tertanya2 setiap kali lalu kat situ..kita dah lama tak pi giant sebab kepadatan org..now.beli kat kedai2 biasa je huhuhu..tak sanggup nak beratur kat giant...

aja@osaranomise said...

ooo..Tesco ker..elok lah tu..nanti saya leh sopping sana je..*pelanggan tegar Tesco*

hatiberbunga said...

ha.. tu la nyer. ramai duk cakap tesco. masalah problemnya, xde signage pape pun yg naik kt situ. selalunya klau ada projek cenggitu, mesti ada naik signage, kan? hmmm..