Tuesday, March 16, 2010

Rosaknya Iron Kesayangan Mama....



Uwaaaaa...sob...sob... nangis dulu.. baru leh citer... Ni iron kesayangan mama nih... sebab iron ni adalah hadiah perkahwinan mama 4 tahun lepas... hadiah ni hadiah dari cc kat tempat mama keje masa mula-mula masuk kerja dulu... actually cc ni dah pencen pun... tapi masa mama kahwin tahun 2006 dia sempat kirimkan mama hadiah nih... iron ni memang best sangat... coz mama tak berapa suka iron yang jenis ringan tuh.. mama suka yang ala-ala berat sikit... coz kain cepat licin sekali dua gosok je... Iron ni actually dah 2-3 kali jatuh dah... mama mengaku... semua ni di atas kelalaian mama jugakla... tak hati-hati... dan jatuh untuk kali ketiga... bila on je... terus dia panas giler... dah tak leh nak adjust dah panas dia.. kecuali ko off je switch... klu tak hangus rentungla baju ko... uwaaaa... sedihnye kat iron nih.. sayang sangat kat dia.. huhuhu....

Pastu.. bebel-bebellah kat papa... iron rosak... kebetulan kat Giant...ada promosi iron multi steamer nih... tak tahu la camana.. datang angin mengong kitorang... gi beli iron ni...



Sebab tergoda ngan demo kat situ gamaknya... selalu memang tak pernah tergoda dan terpedayalah dengan benda-benda cenggini... alih-alih boleh kitorang beli... baru sekali pakai... mama rasa menyesal seumur hidup beli benda alah nih... uwaaaa.. rasa nak gi mintak duit balik kat cina jual tuh... huuhuhu... orang kata... nak wat camana.. nasi dah jadi bubur.. alih-alih.. sekarang gigih mama pakai jekla iron rosak tu... bila lama sikit tengah gosok baju.. cepat-cepat off kan plug... bis takut baju hangus terbakar....

Papa... bila nak beli iron baru nih papa (Hahahaha... ayat yang tak sepatutnya diajukan... sebab papa baru je beli iron multi steamer tuh...memang tak patut ler mama mintak beli lagikan...uwaa..camana nak buat nih...) Adakah mama kena keluarkan duit sendiri beli iron baru nih... ooohh...tidaaaaaak!!!! huhuhuhuhu....




3 comments:

chuya said...

dah beli gak iron steamer tu.. huhu tak seindah kabar lah mama qilah...

safrinz said...

sian kat akak yer..saye pun da terkena kak.ei rn g sama mcm akak ckp tue..sebijik sama ..nyesal seumur hidup beli benda laah tue ..yg herannyer nape waktu dia demo elok jer kan..sabor yer kak ..

nizza-abira said...

nizza memang minat dgn iron national yg mcm akk tu. reason nya sama mcm akk, cos berat & baju mudah licin. skrg ni nizza pakai yg 2kg punya.

iron steamer tu somi nizza je yg pandai guna. beli last year kalu tak silap masa org tu wat demo.

elok je dia guna tp nizza lak menyampah nak pakai. tak gheti! melecehkan aje =P