Tuesday, March 30, 2010

Sate Se'Indah Care, Nilai 1



Semalam punyalah teringin nak makan sate... beritahu papa.. dah lama rasanya tak makan sate... tapi semalam mana ada pasar malam dekat Nilai... kalau ada pun mama tak tahu tang mana pasar malam hari isnin... kalau kat Ampang dulu.. hari-hari tahu je tang mana pasar malam...

Meratalah kedai kat Nilai satu tu papa terjah cari ada tak jual sate... dekat area Acacia Park memang tak dak!.... papa round ke depan-depan sikit.. barulah nampak satu kedai makan nama Se'Indah Cafe.... Ada jual sate... tapi sate dia mahal sikit... kalau tak silap 60 sen secucuk... tapi dah teringin sangatkan.. tak kisahla baper sen pun... ahaks... kitorang beli dalam 20 cucuk gakla... Tapi walaupun 60 sen.. sangat puashati.. sate dia besar-besar dan sangat-sangat sedap... kuah kacang dia de best la... nanti-nanti nak beli lagi la... Actually mama memang penggemar sate... peberet... peberet tuh... lebih2 kalau ada nasi impit ngan ulam timun + bawang tuh.. alamak bestnyeeeeeeee....

5 comments:

wina said...

akak ni buat wina terliur je lah..ni yang rasa nak makan sate petang nanti hehe

wina selalu beli sate kat gerai dekat rumah..sama 60sen secucuk tapi rasa dia marvellous!

Zura said...

nmpak sedap sate tue...dh lama xmkn sate..

~adeQ~ said...

kak, kat belah mana tuh? actually kat area taman mawar ada pasar malam every monday n thursday....jom la jalan2 bandar baru salak tinggi. Tapi bukan yang dekat area Empress tu, kat area taman seroja....

Mak Izz said...

ada ke sate kurang dr 60sen secucuk? sy pn br makan sate jumaat lps. 20 cucuk pulun 2 org. mabeles!

Yunie said...

Kat mana tu akak... Area maybank ke?