Saturday, April 03, 2010

Brekfast With Roti Paratha


Pagi ni.. papa kerja... mama just bersarapan dengan roti Paratha ni je sekeping... U all pernah makan tak...? Kalau tak pernah... u all try lah beli.. kat mana-mana pasaraya banyak jual dekat frozen foods tu sema...... memang sedap... dapat cicah ngan kari lagi best....



Ha.. ni rupa paketnya... ada yang 5 pcs... ada yang 10 pcs... buat masa ni.. roti paratha ni sentiasa je ada dalam stok freezer mama... Tapi perlu diingat... menggoreng dengan api yang kecil ye... baru roti kembang cantik... dan taruk minyak dalam satu sudu kecil je... kalau tak berminyak.. tak berapa sedap pulak.. tapi kalau sesapa yang suka makanan tak berminyak ok jugak.. janji guna kuali yang sesuai... roti ni memang sesuailah untuk orang malas macam mama ni...ahaks...

5 comments:

~ f i d ~ said...

mmg sedap, sy kat nz pon haruss ada lam freezer,beli yg pack 20 terus heheh..anyway, salam kenal, selalu baca saja, x sempat nak mengomen

::Mamalyna:: said...

kak, penah nampak roti nie...die cam roti canai ke?

Puteri Satu said...

fid ~ tuhla... very soft crispy kan.. salam kenal jua dari akak... terima kasih sudi membaca omelan merapu akak...ahaks..

Puteri Satu said...

mamalyna ~ sedap... try beli nanti.. roti canai tak garing & crispy... yang ni very soft crispy.. try beli... sure nak beli lagi..

puterikurekure said...

kite suka gile roti pratha segera ni. yummy!!!!!

:)