Saturday, April 10, 2010

Terima Kasih Faina...



Sebenarnya ni gambar tertunggak... tapi dah baru hari ni niat terlaksana... so... mama tunggu sekali harung ajelah... Daun limau purut dengan buah limau purut adalah pemberian jiran mama... FAINA... terima kasih banyak-banyak... ni hasil yang dalam pasu besar tu ye faina...??? Hari minggu lepas dah dia bagi... tapi baru hari ni mama masak tom yam... balik kerja tak sempat nak masak...



Ni tom yam makan ngan bihun untuk dinner malam nih... sebelum ni mama selalu perah buah limau nipis.. kali ni perah limau purut... memang lagi sedapla... pernah kawan ofis cakap... kalau perah dengan buah limau purut.. tomyam lebih sedap... memang terbukti... tapi susah nak cari buah limau purut ni..kalau kita tak tanam sendiri kan... apapun... ada 5 biji lagi... lepas ni..boleh buat lagi.. Mama bercadang nak hantarlah sikit tom yam ni untuk tuan limau tu... tapi... husband pulak tak berapa sihat... so... insyaallah lainkali akak buat... kasi faina rasa ye...

4 comments:

~ ReD ~ said...

alamak! tiba2 terasa nak mkan tomyam la plak.:D

Mommy Lily said...

sedapnye nampak tomyam dia. terliur lahh...rasa nak masak tomyam je hari ni

Delima said...

kat rumah saya ada tanam pokok limau purut.. tp nampaknya, bukan kita je yg meminati daun limau purut ni kak.. ulat pun minat jugakkkk.. asal pokok limau purut saya tu tumbuh tunas baru, habis daun-daunnya kene makan ulat.. ulat nya pulak jenis yg gemok-gemok tu.. kalau hannah nampak, dr jauh dia dh terjerit-jerit.. aduyai bila la pokok limau purut saya nk tumbuh buah pulak, tunas asyik "hilang" je.. huhu

Faina Arisya said...

baru terperasan n3 ni masa search kat google.. hehehe..