Saturday, May 29, 2010

Makan Pun Menggigil... Penyakit Apa Pulak Dah.. Huhuhuh....

Kalau ikut kiraan kandungan dah masuk 2 bulan lebih.. kira dah 8 minggu lebih... memang mencabar sikit kali nih... sebab alahan sedikit teruk dari pregnantkan Aqilah dulu yang memang tiada alahan langsung... ini kepala otak.. asyik ingat tilam bantal aje... seminggu dua ni pulak... selalu rasa menggigil badan je... aduhai... tapi rasanya lepas makan.. ok je... sekarang ni... menggigil pulak dah nih.. padahal tadi baru je ikut papa gi beli barang sikit.. n gi beli bubur nasi McD.... makan pun dah solosai dah... tapi menggigil lak dah.... nak kena tido ke apa nih.. tak tahu la... dah pregnant ni memacam hal pulak dah... menggigil lah.. apalah... penyakit apa pulak yang datang nih... ada yang kata badan menggigil ni..kencing manis.. ha sudah... tatooottnyee......



Mama nak ikut...?
Takla pa.... gi la.. mama tunggu dalam keta....
Papa gi beli bubur ngan Aqilah je...



Dah solosai dah bubur ni semangkuk.. ada tinggal sikit je lagi untuk Aqilah....
Pastu kemaruk pulak nak minum ABC... merata Nilai gi mencari... tak de...
Nasib kedai mamak tu ada... tapi dah ABC kedai mamak... memacamler kekurangannya....



Tapi dah beli.. belasah jekla....

5 comments:

rynas said...

MENGANDUNG MMG lain-lain alahannya anak pertama ngan kedua mmg tak sama. tapi menggigil tu tak pernah pulak saya..agaknya kena banyak rehat kot..

Putra Mama said...

preg boboy plak kot.. tu yg lain tu.. ;p

~ yus ~ said...

Sama mcm saya jer kak. Anak ke 4 ni, saya menggigil selalu masa awal2 peknen tu. Lepas tu masuk 3-4 bulan selalu pitam, tapi bila buat check-up, tekanan darah, urine, hb semua ok. Doktor kata, pembawakkan kot..sebab badan tak berapa fit agaknya..huhu. Takpe sabar jer kak, saya ni dah masuk 30 minggu pun, sekali sekala masih menggigil, dah tiba2 muntah...mmg kena banyak sabar masa peknen ni. Harap akak jaga diri ...nasihat utk diri sendiri gak ni..:)

Oyis said...

tu la, saya pernah dgr jg org kata kalo menggigil2 tu mcm diabetes. nnt check up mungkin mama bole tanyakan la kot. harap2nya bukan la. maybe penat sgt kot. ye la, dulu anak sulung, byk masa utk diri sendiri. skang mana nak jaga kandungan lg, nak layan karenah anak yg dah makin bijak tu lg. take care mama. hopefully it will go away on its own.

ann @ hatiberbunga said...

ciannya kak mabuk teruk kali ni.. tetiba tingat time saya preggy ayra dulu. mabuk teruk smpai kandungan 6 bln. part gigil tu mmg dah masuk kategori biasa klau lapar. huhu.. sabo je la yerk.. x lama lg tu elok la balik. ;-)

oh, nk carik ABC? try akak gi kedai kt kg.jijan yg glamer tu. dekat ngan maidin kota seriemas. aritu saya rasa, bleh tahan gak la ABC nya. siap ada wafel lg. hehe..