Sunday, June 27, 2010

Hari Minggu.. Yang Macam-Macam...

Subuh-subuh hari minggu ni.. kul 5.30 Aqilah dah tak lena tido.. sebenarnya dah seminggu dia kena elergik kat kulit.. tak tahu kenapa... we all suspek sabun basuh yang we all guna sekarang nih... yerlah selama ni we all memang guna sabun basuh TOP kaler biru... alih-alih kebetulan ri tu gi kat Grand Union, tinggal TOP serbuk kaler biru je... sebab dah kehabisan stok... we all rembat jekla... tapi we all memang tak guna sabun tu untuk basuh baju Aqilah pun.. baju Aqilah stil sampai sekarang we all guna Nappikleen... sebab tahu dia memang tak leh guna sabun basuh lain... tapi maybe sebab basuh cadar seme guna sabun TOP tu kot... tak pasti lah.. badan dia naik bintat-bintat macam gegata tuh... nantilah jap gi mama upload gambar... hphone tinggal kat bawah malas nak gi ambik (hahah. dasar pemalas)... kesian sungguh.. bila naik bintat-bintat tu mesti kat tempat bintat tu dedar-dedar cam demam tu... tapi kat bahagian bintat tu jekla... pelik sungguh... actually dah ambik ubat dah pun... tapi bila makan je dia ok sehari... pastu klu tak ambik ubat tu.. dia naik balik... hish musykil sungguh.. sampai bila pulak anak mama ni nak bergantung ngan ubat tu je kan... hari ni operasi semua kain, cadar, baju segala mala basuh guna sabun top cecair... top serbuk campak dalam stor. Tengok camana gayanya... kesian sungguh.. tak lena tido Aqilah... Satu hal lagi.. Aqilah ni.. punyalah susah nak makan ubat... ni baru lepas berperang dengan dia la ni... mak datuk susah ya amat... eeiii... nak tunggu dia bukak mulut memang takla... papa pegang kaki tangan dia... mama paksa dia bukak mulut.. tapi jenuh tak terbukak jugak.. dia katup mulut sampai sudah... sehinggakan mama terpaksa tutup hidung dia kejap... baru dia bukak mulut... hahahah tak memasal lemas pulak anak aku karang... wakakakka... bila dia bukak mulut kejap tu.. cepat-cepat sumbat shrink masuk mulut dia... itu pun banyak keluar la dari masuk tekak dia... menangis cam kena dera.. hahahha.... eii.. bercinta sungguh nak bagi dia ubat... camana nak baik nak oi.. klu dah kamu susah benor nak makan ubat... Aqilah... Aqilah....



Okla... jap gi nak ke Puchong umah mak sedara, Atok Aqilah balik kampung tumpang mak sedara, hari ni dia balik sini... oklah... nak siap-siap nak solat bagai... nak jemur kain.. kul 1 sidai baju sebab tunggu papa beli sabun TOP kat Grand Union, nasib ada... pepagi tadi mengerjakan dapur yang dah melekit-lekit.. huhuhuh... seminggu tak disental...

3 comments:

Rizziela said...

siannyer kat aqilah

Oyis said...

sian aqilah. saya pon syak sabun powder tu kot kak. ada member tu yg mmg allergic ngan sabun powder, so mmg kena pakai sabun liquid, sampai besar2 ni la.

ps: dlm mabuk2 kepayang pon kak puteri masih sempat jaga dapur dgn berkilat skali! malu kalo akak tgk dapur saya :P

alfa juliet said...

napiklean mahal kan....sy guna dynamo jeh..hehehe