Wednesday, July 07, 2010

Hadirnya Berita Gembira...

Balik kerja semalam...
Seperti biasa.. pick up papa kat ofis dia...
Macam biasa juga.. mama kena tunggu dalam 10 minit...
10 minit tu selalu terasa macam 10 jam.. hhuhhuhu...
Perbualan seperti di bawah:-

Papa : Hari ni ada good news...
Mama : Good news...? Apa..
Papa : Abang dapat naik pangkat...
Mama : Oh... dah seminggu fikir.. akhirnya abang terima gak offer tu ye...
Papa : GM datang jumpa abang tadi... abang rasa.. dia dah beri kepercayaan penuh kat abang... so why not abang terima je offer nih..
Mama : Emm... kata tak mampu nak pikul tanggungjawab besar....
Papa : GM beri support sepenuhnya... dan abang rasa.. abang kena try the best... 6 bulan kalau performance ok.. gaji naik lagi... tapi memang tanggungjawab abang berat sikit la untuk jawatan nih... Kalau manager bercuti atau tak de.. abang kena replace...Harap sayang faham ye kalau balik kerja kena tunggu lama sikit....
Mama :...gulp... (telan liur....huhuhuh..).. tak per la.. nak buat macamana... bila kita dapat sesuatu.. ada benda yang kita kena lepaskan... ada pro n kontra... (hahaha ayat nak pujuk hati sendiri...)
Papa : Lepas ni.. kalau kursus pun.. bukan dekat-dekat KL dah.. maybe kat JB.. PD... kat luar dari KL...
Mama : .. gulp.. (telan liur lagi..) emm.... tak per la...
Papa : Tak per.. nanti abang belikan sayang something ye..
Mama : (Sengih sampai ketelinga...)

Apapun... doa mama untuk papa... do the best untuk jawatan baru nih.. walaupun besar tanggungjawabnya.. tapi papa mesti boleh buat.. semua ni rezeki untuk keluarga kita...anak-anak kita... alhamdulillah syukur tak terhingga... betul orang kata kan.. setiap anak itu pembawa rezeki.. mama sangat-sangat percaya sekarang...

29 comments:

aNIe said...

Mama..minta papa belikan kereta ...senang nanti papa kerja balik lewat mama ada kenderaan sendiri...

Puteri Satu said...

a'a kan kak... nanti mintak... Bang...VIOS satu!!!!! hiks...

MRS. K said...

wah! naik pangkat abg baharon kite... tahniah

Ogy said...

seronoknya baca kisah happy family ni...syukur alhamdulillah...rezeki anak2 ya kak....

sama mcm g dulu bila cik abg dpt kerja baru...gaji bagus...tp tggjwap besar..pastu selalu balik lambat...sibuk je...nk buat mcmana...kenalah bekorban dan fhm tugas dia..huhuhhu

Puteri Satu said...

kay : tima kasih... ala pangkat kecik2 je.. hiks

Puteri Satu said...

Gy : tuhla gy.. harap semua berjalan dengan baik.. insyaallah...

Hasney said...

Salam kak puteri...bestnyer dengar. Alhamdulillah..inilah namanya rezeki anak-anak. Lagi satu, pd yg takt nk beranak anak ramai2 tu,jgn bimbang, anak2 adalah rezeki sebenarnya, contohla...dah kuar2...dah ada makanan dia..contoh bfla...Anyway..kak puteri..sampaikan pd hasben tahniah, mudahan2 kak puteri dan keluarga akan dilimpahi rahmat dan kehidupan dengan penuh aman dan gembira hingga ke syurga. Amin

Zaidah said...

tahniah yer....semoga dimurahkan rezeki lagi...

~ yus ~ said...

Jawatan lagi besar, tanggungjawab pun memang makin besar kak. Yus tahu, sebab yus mengalaminya..huhu, selalu sgt dah kena tinggal, kadang sampai seminggu. Jauh2 sampai ke Sarawak, Sabah...ni dgr nak ke obersea pulak. Huhu....mula2 takut bila di tinggal dgn anak2 jer, tp alah bisa tegal biasa, kena sokong..untuk keluarga juga kan kak.

Zura said...

tahniah...semoga dapat pikul cabaran ngan tabah...hehehe

Puteri Satu said...

Hasney : Allahuakbar... terima kasih tak terhingga dengan doa-doa itu has...

Delima said...

alhamdulillah.. tahniah yer...
itu lah setujuk dgn akak.. anak-anak ni pembawak rezeki... cam saya gak masa nk dpt anak 1 dulu, dpt naik pangkat.. pastu anak 2 dpt bli rumah sebijik..
syukurrrrr...

sz | m.s.s said...

alhamdulillah...tumpang gembira gak! Allah maha adil, dia uji kita dgn kesedihan dia beri juga kegembiraan :) syukurr

~ ReD ~ said...

tahniah utk suami mama atas kenaikan pangkat

betul tu. apa2 yg datang / kita terima, mesti akan ada yang diambil sbg ganti..

xpe. semua itu demi kepentingan mama sekeluarga jugak;)

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

syukurrr rezeki anak tu.. alhamdulillah

@yue said...

salam kak..

BETUL, PERCAYA...anak² ada rezekinya..

jaga bby dlm peyut tu lelok kak..:D

~adeQ~ said...

Alhamdulillah...tahniah utk suami akak....biasa lah tu, lagi besar pangkat, lagi besar t/jwb....all the best utk husbnd akak...and akak pulak take care...jaga baby elok2...

Mak Su said...

slamat berjaya buat mama Aqilah sekeluarga. mmuuaahh :)

SURIA AMANDA said...

Alhamdulillah..rezeki akak sekeluarga...

Rizziela said...

Alhamdullilah..Rezeki tu

Pnut said...

tahniah..
betul setiap anak membawa rezeki...
saya pun dah lalui benda itu..

bila hubby naik pangkat, kita pun kena berkorban, hubby saya dulu masa department lama siap dok on call macam doktor lak..tima on call tak leh keluar daerah.. anytime kena panggil masuk opis.. hiks.. kita pun banyak kena sabooo je

@e_da said...

tahniah buat akak sekeluarga

mummy_ayu said...

rezeki babu baru nie...tahniah!!!

Diarihatiku1976 said...

wahhh... naik pangkat ekk. sama plak kita ekkk... tapi tanggungjawab dah besar.. so kalo balik lewat tu kira normal pas ni... dah boleh order vios dah tu...

Oyis said...

tahniah. rezeki anak dlm perut ni agaknya :)

rynas said...

congrats kak...rezeki anak dlm perut tuh..

nome said...

tumpang gembira bile dtgnyer rezeki mencurah2 tuk mama...semoga sentiasa dimurahkan rezeki korang sefamily

rezeki anak tu mama...alhamdulillah

SUZIE APAI said...

tahinah...rezeki jgn di sia2kan...

cikbedahlaser said...

alhamdulillah... rezeki ank nama nye tu kak...