Thursday, July 22, 2010

Masak Laksa..

Sesapa tengok status mama mesti tahu bila masa mama masak laksa nih.. bulan lepas kot.. giler lama kan... ni baru berkesempatan nak update kat blog.. tak tahu kenapa memang malas betul nak update blog sekarang ni.. kalau ikutkan 1st trimester dah lepas dah... seharusnya.. dah segar sikitla badan kan... segar tu.. alhamdulillah dah semakin ok dah... tapi bab nak update tu tak berkesempatan...


Ini lah laksa yang mama buat hasil titik peluh sendiri... hahahhaha... statement sungguh sadis tu...


Kita buat sendiri semua ikut citarasa kita... nak kuah pekat... boleh pekat.. nak kuah cair boleh cair... memang sangat2 puashati.. mama memang kurang sikit laksa beli ni... sebab tak menepati piawaian yang dikehendaki.. hahahaha... sapa yang suka masak.. tahu kepuasan bila memasak sendiri.. tapi yang memang malas masak tu... asyik nak beli makanan kat luar tuh.. tak dapatlah nak tolong... klu tak dari sekarang kita rajin... sampai bila kita nak berubah kan... mama satu ketika dulu di awal berkahwin. memang malas ler... makan luar je.. yerla dua orang je kan... tapi sejak ada anak sorang ni.. dok terfikir.. sampai bila nak asyik makan luar... takkan nanti anak suami dok ingat air tangan orang kedai je... biar diorang membesar dengan air tangan kita... yerla imagine bila diorang besar... dok asrama ke... belajar jejauh ke... mesti diorang akan rindukan air tangan mama dia... itulah yang mama harapkan... kena fikir dari sekarang... so.. penat tak penat.. nak tak nak... mama belajar untuk memasak... belajar dan rajinkan diri... penat sikit tak per.. untuk suami dan anak...kan...

p/s : bilalah nak masak laksa lagi ni... weekend ni klu tak kemana... nak masak laksa la...

6 comments:

gee ryder said...

betul tu, yg beli ni ssh sket nk dpt yg sedap.sya pun aritu bru gak wat laksa..tp terpedas gile lak haha..

btw,akak jemput dtg bday party aqeel yer.sya ada invite jugak dkt fb

aZeeMaH said...

mintak skettttttttt...

gulp! buka ni nak carik laksa aaa

Rizziela said...

Sedapnya...saya memang suka sangat makan laksa..tapi malas nak masak laksa..mcm mana tu

Che Ta said...

wallaaa...
meleleh wa tgk luuu...
mmg laksa ke apa2 masakan buatan sendiri lebih menepati citarasa kan? esp kalau dpt bahan2 yg segar dari ladang hehe
aqilah suka makan laksa jugak ke?

alfa juliet said...

hmm setahun lg baru sy berani mkn laksa..pantang jgn tak pntang..hehe

IDA said...

aduhh terliur tgk laksa ni...menggiurkan...tp nk membuatnya..bab nk buang tulang ikan tu yg lemah skit hehe...nk mkn laju je :-)