Thursday, August 05, 2010

Mama Bercuti Lagi...

~ Selasa Aqilah Demam...
~ Petang Rabu naik gegata kat kaki...
~ Semalam dah start bagi ubat...
~ Tapi ubat Aqilah tinggal 8ml saje... camner nak bagi lagi...
~ So.. Hari ni mama dan papa terpaksa cuti lagi... nak bawak Aqilah ke Ranjit Specialist kat Subang Jaya..

Tahun ni cuti mama memang teruk sangat... Raya belum puasa belum... tapi cuti mama dah tinggal 9 hari... Kat ofis.. ntah idea dari maner... sesapa yang balance cuti bawah 10 hari... kena tulis kat whiteboard... idea datang dari mana pun tak tahu lah... geram tul.. Tapi peduli apa... bukan sengaja nak bercuti.. dah terpaksa nak buat mcamana...kan.. susah klu kat ofis ada officer yang tak memahami keadaan pekerja bawahan. Emm.. apapun... ADA AKU KESAH...?????? huhuhuhu....

7 comments:

ibu 2AZ said...

alahai..sakit hati kan..i pun dulu pernah facing hal nih..cuti cepat habis biler anak2 tak sihat..warded lah coz of demam..but lega ssgt dpt bg 4life TF kat anak2..and even i pun sama..anak2 dah 7 bulan tak g klinik sbb demam/flu/batuk..i pun tak mc/el..cubalah awak..bg utk peningkatan antibodi utk melawan sbrg jenis penyakit..

my little family said...

Anis pun arini demam selsema..smlm kheja MA asyik tido bangun, tido bangun jek... nasib baik x migrain mama anis yg lebik nih..hehe

..nOj.. said...

kte ni dh jadi ibu ni, mmg kalo cuti pun sebab anak2 je kan. dh tu kalau anak sakit takkan nk suh org lain jaga plak kan. susah la kalo org tak paham. lantakkan aje la. yg penting anak kte terjaga

awin said...

kak...

cuba bagi injection phenomococol (maaf kalau salah eja)... injection ni xde kat klinik kerjaan sbb kena bayar.. ini utk elakkan demam selalu... kalau aqilah tu slalu sgt kena demam n gegata tu, better buat ujian darah.. takut la plak kan ada sbb2 lain...

semoga akak dan aqilah cepat sembuh... amin

-ur blog silent reader-

alfa juliet said...

alah mama cuti bersebab,...ada ke dorang jaga anak mama kalau mama tak cuti? takde kan..kita jugak yg susah

Norly Saliana a.k.a Sweetmama said...

kita serupa...
cuti makin sikit, tu belum MC yg makin byk..
sejak peknen, dah la macam2 masalah, dgn pening, dgn tak sihat..
pastu anak x sihat pun, kite kena gak cuti.tu lom mak or husband..
kalo dpt officer yg xpaham, mmg susah...macamlah dia tak penah alami apa yg kita alami..
sabar jek la,kak...

Zaidah said...

geram jugakkan...zai cutipun tinggal beberapa hari aje...tahun nie memang banyak zai cuti coz firas demam....nampaknyer raya cuti skejap ajelah...