Wednesday, August 04, 2010

Pertama Kali Chek -Up...



Sebenarnya mood tak berapa okey... tapi gagahkan jugaklah untuk mengupdate blog nih... Hari ni mama masih mc... doktor bagi mc 2 hari.. kebetulan Aqilah pun kurang sihat... mama pun badan lemah je 2-3 hari ni..

Hari ni sepatutnya mama gi buat buku merah kat Klinik Kesihatan DBKL... tapi dah mc.. tertangguh lagi lah jawabnya.. padahal dah 4 bulan lebih dah ni... harus kena marah nanti ni.. hahahha... tadah ajelah telinga gamaknye...

Dan semalam buat pertama kalinya scan baby... dan berita yang tak best adalah.... actually baby ok..alhamdulillah.. gender memang belum nampaklah sebab baru 4 bulan lebih kan.. kaki kepala tulang peha.. semua doktor ukur... alhamdulillah semua ok... baby pun sangat aktif... tapiiiiiiiiii.. yang tak best didengar adalah... URI KAT BAWAH.... adeeeeeeeeehhh... apasal lah salah parking pulak uri mama nih.... Tapi doktor kata masih awal lagi.. so doa-doa uri tu akan naik ke atas la... doa sangat-sangat... alahai...

Kepala tengah pening ni... so malas nak fikir banyak sangat... ada gak google kat internet pasal uri kat bawah ni... ada part yang menakutkan.. ada part yang ok-ok je... mama malas nak fikir terlebih-lebih sangat... nanti mama postkan entry pasal uri kat bawah ni pulak... apapun janji baby sihat.. sempurna.. itu dah cukup buat mama senang hati... alhamdulillah....

7 comments:

ppb_ppkp said...

mama...what???????????/mama x bukak buku merah???marah ni..marah ni..hehehehe..
mama..pasai uri kat bawah.. mama kena selalu dimonitor oleh doktor..
sebab placenta previa ni..doktor imah ckp..ada kes..kena bela smpi bersalin..mcm member imah..imah hari tu pon..masa admit ward..risau la jugak..alhamdulillah..uri dah naik atas..sykur..tapi btoi kata doc mama.. awai lagi..maybe xlama lagi uri akan naik ke atas..insyallah.
imah doakan bt mama...

mamaharith said...

No worries....masa pregnant dulu....6 month...uri kat bawah...tapi bila dah nak bersalin dia naik....

makcikpc said...

jangan risau kak puteri, berdoalah sambil mengusap perut supaya "kawan" baby tu naik ke atas, kebanyakkan kesnye memang uri di bwah masa kandungan 4 bulan, bilan kandungan 6 bulan ke atas dia akan naik ..jadi jangan risau-risau ye..be happy being mom-to-be!!!!

rynas said...

take care yer akak. tak per masih awal lg tuh..

..nOj.. said...

awal lg. jgn fikir sgt. hopefully semenye ok dan uri tu pandai naik sendiri nanti. dun wori ek

Sue said...

doa2 lah supaya uri naik balik. insyaallahh.... seronoknye aqilah nk dpt adik :)

imz said...

im pun minggu lepas checkup uri kt bawah..selama ni scan ok je dok atas..tp doc kata awal lagi..baby tak besar g..dia bleh berpusing lagi...tnya bidan pun ok lagi...insyaallah..akan ok nt..