Thursday, August 19, 2010

Tengah Buntu.. Nak Masak Ape Petang ni???

Tengah buntu tak tahu nak masak apa untuk berbuka petang nih...
Sianlah papa Aqilah klu mama tak tahu nak masak apa...huhuhu...
Kalau papa jenis tahu nak mintak makan apa.. kan senang...
Ini bila kita tanya.. pa.. petang ni nak makan apa..
Ntah la.. tak tahu la... adeehh.. sangat membuntu kan fikiran...
Belek-belek kat fotopages kak Hanieliza...
Macam nak buat Daging Masam Manis...
Kebetulan ada beli daging segar semalam..
Hajat hati kan semalam nak masak Hati Goreng Berempah tuh..
Singgah kat Grand Union... bayang hati pun tak nampak... huhuhu...
Tapi kuah sikit lak.. kalau boleh dah malas nak masak masakan berkuah kalau dah masak daging tu kan... Boleh oter kot... tambah air bebanyak leh jadi kuah...huhuhuhu... (Ada kena marah ngan kat Hanieliza.. oter resipi dia... gegege.. i tahu akak takkan marah i kan...hiks)



Pastu buat telur dadar... dah lama benor tak makan telur dadar nih... cam tingin lak ... huhuhuhu..

Note : Gambar ni cilok dari Google

6 comments:

alfa juliet said...

memang buntu hari2 nak masak pe..tak pandai masak sgt tu yg jadi masalah hamba tu..haha

CuTeMiUt78 said...

sama la fening gak ni tak tau nak masak apa dah ptg ni..

Lelord said...

hehehhe mamanajlaa kat doha ni pun dh buntu tatau nak masak ape...lama lagi nak buka ni

yantz-yeem said...

akak skg dah ok ke nak masak2.xde mual2 lagi???heheheh...

salam ziarah..
jom jenguk blog saya...Entry ini adalah untuk Giveaway 3-hari anjuran My Super Kids sempena minggu ke-2 Ramadhan. Sila tinggalkan komen anda untuk membantu saya memenangi minuman cegah dehidrasi Performance Drink bagi membantu saya kekal cergas berpuasa!

nieda said...

kdg2 mmg buntu nk masak apa..terpaksalah google cari resepi yg sesuai.mmg pening nk fikir

nieda said...

kdg2 mmg buntu nk masak apa..terpaksalah google cari resepi yg sesuai.mmg pening nk fikir