Wednesday, September 29, 2010

Nama Untuk Adik Kak Qilah....

Sekarang dah nak masuk 7 bulan...
Alhamdulillah... lagi 3 bulan lagi... Adik Kak Qilah bakal lahir...
Sebenarnya nama dah sedia ada.. sebab masa Aqilah dulu pun...
Kami memang ada pilih dua nama.. untuk lelaki dan untuk perempuan...
So kali ni... kalau betullah ramalan doktor mengikut scan hari tu...
Nama lelaki dah pun tersedia...
Still bermula dengan hurul `A' dan diikuti dengan diikuti `N' juga...
Sama seperti nama kak Qilah... Aqilah Najla....
Apapun buat masa ni biarlah dirahsiakan dulu...
Tapikan kalau tetiba tup-tup keluarnya gegirl cam Aqilah...
Ha sudah... tak de nama plak dah...
Kena fikirkan jugak... kita mana tahu...
Scan-scan lelaki.. tetiba keluarnya perempuan..kan..
Kena bersedia juga...
Semuanya tuhan punya kuasa...
Tapi mama tak pernah kisah... Baby kat dalam ni lelaki atau perempuan...
Lelaki pun.. anak mama... klu perempuan pun tetap anak mama...
Yang penting... sihat dan selamat semuanya....
Tetiba rasa tak sabar nak pasang balik cot putih Aqilah dulu...
Tapi tak leh pasang awal-awal..
Nanti tak memasal Aqilah plak dok ngamok nak tido dalam tuh...
Tak sempat Adik dia tido kat cot tuh...
Dah patah... bayangkanlah berat Aqilah 20kg...
Memang ranap ler jawabnye...
Tunggulah dah dekat-dekat baby nak keluar nanti..
Baru nak suruh papa pasang balik cot tuh...

5 comments:

mummy_ayu said...

ala sweet nye..mesti qilah pun tak sabar nak dapt adik kan? harap semuanya selamat..amin...

Rizziela said...

mesti tak sabar nak tunggu baby keluarkan? saya pun dah mula start rindu bau anak kecil ni :D

Wina Momma Kira said...

kite pun sama kak..doc scan lelaki tp dah siapkan nama tuk both boy & girl..takut jugak kalau gegirl yg kluar huhuuu

yg penting, bb sehat tak kira boy or girl...

zino said...

lelaki ke pempuan.. syukur alhamdulilah...

Cik Puan kasih said...

Za tumpang seronok jugak :D