Monday, October 04, 2010

Jom Deco Umah...

Dekat nak raya ri tu... rasa rumah macam tak berapa nak berseri.. maklumlah... lepas pindah ri tu... memang tak de tambah apa-apa gadjet umah pun... plan ada.. tapi tak terlaksana... atas sebab-sebab kesibukan yang melanda... dan sebab-sebab kos pun ye jugak...sibuk dengan mabuk-mabuk lagi.. dekat nak raya ri tu.. sempatla buat serba sikit... alah.. ubahsuai mana yang ada je pun.. adalah sesikit beli baru... barang-barang kecik untuk deco kat dinding...


Frame tu dah lama beli kat Ikea.. tapi tak pasang-pasang pun... cam tu gak ngan bunga ngan vase tu.. beli sebelum puasa ri tu dah... tapi kesibukan masa.. tak sempat nak fikirkan mana nak letak... rasanya dah sesuai dah dok kat situ tu...


Cermin tu pun cermin lama... sebelum ni dok kat tingkat atas... cam tak de fungsi lak dok kat atas tak de sapa nak gunakan dia.. so bawak turun bawah... dekat nak raya ri tu... terlaksanalah niat nak beli piring hiasal tuh... kat Nilai 3.. haram tak jumpa dah habis katanya besi tu... yang tinggal besi design lain dah... so kebetulan turun KL.. singgah KK Home Deco kat Ampang.. nasib ada lagi... dapatlah beli... baru lah nampak berseri sikit kat ruang makan tuh...


Frame-frame ni yang letak gambar tu.. beli kat Ikea... yang bunga tu.. beli kat KK Home Deco... dah lama jugak niat nak penuhkan dinding tangga ni dengan gambar-gambar.. terlaksana jugaklah walaupun tak cukup sampai atas sana nun... tak per... pelan-pelan kayuh... baru rasa syok sikit nak naik turun tangga... klu tak.. cam kosong je.. cam tak de nyawa je kat tangga tuh...hiks...



Perabot tak de yang baru... seme yang lama... just ubahsuai je... nak tukar pun.. tunggulah 5 tahun lagi gamaknye... ye bang? Tapi kalau dapat bonus chinese new year ni.. boleh kot difikirkan untuk tukar sofa kot ye bang... gegegege... Apapun mungkin cat dulu kot perlu difikirkan... tapi ramai yang beri cadangan cat umah tunggu ajelah anak-anak dah besar... time kecik ni.. penuhkan dulu ngan lukisan-lukisan abstrak diorang... hahahaha... tak per.. tengok keadaanlah nanti kan...

6 comments:

*diera* said...

cantiknyee umah.. sofa tu beli kat ne eh..cam berkenan pulak.. hehehhe tgh ushar2 perabot gak mana lah tahu satu hari ader rumah nanti..

Rizziela said...

cantiklah rumah Aqilah

mariaariffbaby.com said...

hi..
kita newbie..

btw, cantik la umah!
pandai u hias!
simple but really great deco!

Puteri Satu said...

diera... sofa tu beli kat cavenzi je...

Puteri Satu said...

riziela... tak ler cantik mana pun ziela... sekadar yang mampu je...

Puteri Satu said...

maria...

main belasah je maria.... hiks..