Thursday, October 14, 2010

Selsema + Sakit Tekak Yang Paling Teruk...

Time pregnant kan antibody kita tak kuat..
Time pregnant ni jugaklah penyakit senang nak singgah...
Mama kena selsema + sakit tekak yang mama rasa paling teruk mama pernah alami...
Allahuakbar... andai ini salah satu penghapus dosa...
Mama redha...
Suara pun sejak macam malu-malu kucing dah nak keluar..
Bercakap dengan penuh tenaga.. tapi keluarnya perlahan je...
Uwaaaa.... memang teruk betul kali ni...
Kat ofis dengan kerja yang terlalu banyak...
Kadangkala rasa tak leh nak survive...
Karang cuti karang... nak?
Gegegege.. eksyen macamla cuti ko ada 10 hari lagi....
Nak cakap.. MC kang... ha tuh baru betul...
Klu gi klinik ni... confirm dapat cuti 2 hari ni...
Dah 2 malam minum air asam jawa...
Alhamdulillah.. macam dah ok sikit..
Tapi terlalu sikit...
Nak bercakap kena guna banyak tenaga..
Ye tak ye... dah 2 hari.. mama diam jekla kat ofis..
Buat jekla keje dendiam...
Habis citer...

8 comments:

Rizziela said...

Kesiannyer. Nak makan ubat pun tak boleh kan

iswatie "colours of life" said...

normal tuh...mmg time pregannt nih mmg senang berjangkit dr org....antibodi x kuat la katakan......nak mkn ubat pun bukan boleh selalu sgt even gynae kata ok..kita yg jd was was...takut effect kat bb....

apa2 take care!

Wina Momma Kira said...

besok friday, MC le ~menghasut~ kekekeke...

rynas said...

aduh...saya sgt memahami tambah2 time pregnantkan

*diera* said...

akak, ms sy pregnant dulu kn macam tu gak..
mil bancuhkan madu + perahan lemon + air suam.. sip perlahan2.. insyaAllah sakit tekak akan berkurang..

Dont worry ..madu is veri good 4 baby..

Iela Fazielah said...

alahai.. suami ila pun batuk yg teruk & sakit tekak... mmg azab kalau sakit tekak kan?? xpe.. diam lg baik dr byk ckp.. yg pentinf minum byk air ye

puterikurekure said...

saya baru je baik demam 2 minggu on off tau. seksa tak terkata. tapi tu la, andai ini penghapus dosa2 kecil, saya redha...

:)

ibuafiqahhuzaifah said...

memang time pregnant antibodi kita lemah..
moga akak cepat sembuh!irni pun skrg kena batuk n selsema..