Thursday, November 25, 2010

34 Weeks Check-Up

Semalam gi cek up untuk 34 weeks... sedar tak sedarkan.. dah pun 8 bulan setengah... Alhamdulillah semua ok-ok aje... berat mama pun 2 minggu naik 1 kg... nurse tu kata... ok... dulu masa Aqilah dulu berat badan naik dengan jayanya... pregnant kali ni... berat pun ala-ala je naiknya... dah 8 bulan pregnant... total berat mama baru naik 6.5kg... sebelum pregnant berat 70kg... sekarang 76.5 kg... masa Aqilah dulu... 8 bulan dah naik nak dekat 10kg... saje mama tanya nurse tu... perut mama kecik ke...? dia kata.. eh tak de lah.. ok je.. normal... memang bersesuaian dengan usian kandungan... see... dun wory.. janji semua ok.. baby gerak ok seme ok... kira oklah... hahahahha...   dan tekanan darah ok... kiranya semua ok-ok aje... baby pun kepala kat bawah... jantung baby pun ok.. memang tak de komplenla.. dan semalam jugak nurse bagi surat untuk appointment ke hospital mana yang mama nak bersalin... insyaallah minggu depan mama gi lah.. hajat di hati ni nak bersalin kat HUKM jugak.. tapi atas faktor jauh.. mama terpaksa lupakanlah... yerla tak jauh sangat.. tapi kira jauhlah jugak... susah nanti papa nak rushing situ sini... dulu dok Ampang tak per.. dekat... so rasanya paling dekat Hospital Serdang... jiran-jiran kata Hospital Serdang ok.. Hahahaha.. belasah ajelah.. janji semua selamat...

8 comments:

Zarith said...

salam...kak...better g hospital serdang or putrajaya...so far di sana nurse or doktor semuanya ok...kajang jgn pergi...

rosmona said...

kak, nape tak p hosp putrajaya.rasenyer lg dekat ngan nilai..
alhamdulillah setakat ni, service di hosp di putrajaya ok tau..
saya bersalin kt sana sgt selesa..
wad bersalin die saya mmg bg double thumb la..

mgkin rejeki menyebelahi saya kot...
ape pon, kt mane pon akk bersalin semoga dipermudahkan segalanya...

semuanya dengan keizinan dariNya kan..

imz said...

alhamdulillah..semua ok..harap semua ok smp bersalin nt

mummy_ayu said...

alhamdulillah..semua ok..tak lama lagi tu..harap semuanya selamat..amin..jgn lupa udpate yer..

LayarLara said...

aku doakan semoga ko n baby selamat. Jangan lupa segera upload nanti eh.. ekkekekek

Lynne said...

Aku syorkan gi je Putrajaya. Yg dah pergi Serdang aku dengar macam2 kes..wallahualam...org dalam sana gak ckp cmtu.

edrina said...

Kak, kat spital Serdang, mak cik ed doktor pakar bahagian radiotheraphy ada situ.. nama dia Syarifah Jusna.. rasanya org panggil dia Doc Syarifah :)

SharHanah® said...

Salam kak, sem0ga dipermudahkan oleh-Nya ~amin~