Tuesday, November 02, 2010

Jom Makan Kenduri...

Ahad lepas.. Adik ipar Cik Ngah Aqilah kawin.. kitorang pun dijemputlah untuk bersama mengiring pengantin lelaki... tak lepas peluang.. sebab macam teringin sangat nak makan nasi minyak orang kawin nih... hiks... Kitorang keluar awal dari rumah dalam pukul 10.30 pagi gitu... singgah beli hadiah kat Giant.. n terus rushing ke Damansara... Rumah pengantin perempuan pulak di Petaling Jaya... Singgah kat Masjid Taman Medan untuk solat Zohor semua.. baru gerak ke rumah pengantin perempuan....

Aqilah yang sangat nakal... memang tak duduk diamlah... tapi nasib baik time makan dia dok dendiam pulak... sebab perut dia memang lapar kot.. dan nasi minyak memang nasi kegemaran dia... pedas pun dia belasah... huhuhuh.. lepas tu... papa dia sempat ambik desert kat meja makan pengantin.. elok je mama cari papa tak jumpa.. rupanya elok je dia dengan Engah Aqilah dok makan sama pengantin kat depan... eh..eh.. tinggal anak bini rupanya.. dapat makan sedap.. gegegegege...
Ha.. berkepit jekla dengan Cik Ngah dia...  boleh mama makan dengan selesa...

Muka pucat lesi.. elok je make up keluar umah... dah solat bagai.. dah malas nak make up balik... belasah ajelah....

Muka Aqilah dah sama lebar ngan muka mama dah.... Pregnant kali ni.. berat mama macam malu-malu kucing plak nak naik.. naper ntah.... harap perut je besar....

3 comments:

~ yus ~ said...

wah sedap tu makan nasi minyak.

Takpe kak, berat tak naik sgt pun, asal baby dlm kandungan sihat. Yus pun sama hari tu, tak naik sangat, sampai dah nak bersalin keseluruhan berat cuma meningkat 10 kg je dari asal

shiemz said...

ha..kire ok la tu berat malu2 kucing nak naik.. ahiks... tapi idong sama gak kemabngnyer aku tgk...mase x peknen pun..ahiks.s.....

Puteri Satu said...

yus.. tuhla tuh...

shiem... hidung aku ni mang dah kembang semulajadi.. bukan macam hidung hang... mancung bak seludang.. gegeggege...