Friday, November 05, 2010

Menu Tengahari - Mee Bandung Muar

Hari ni semua orang cuti kan... bestnya duduk rumah layan keluarga kan... hai.. bilalah mama boleh jadi surirumahtangga sepenuh masa nih... Pagi-pagi.. bangun siapkan suami... sediakan sarapan.. pastu... hantar suami kat depan pagar rumah... sambil lambai-lambai macam citer drama tv tu kan... pastu.. kejutkan anak-anak.. sarapan dengan anak-anak...klu anak dah sekolah.. hantar anak gi sekolah... pastu balik umah... sediakan makan tengahari untuk anak... pastu... petang.. tunggu suami kat depan umah sambil minum petang ngan anak-anak... aduhai... indahnya dunia... bahagianya hidup klu angan-angan tu jadi kenyataan... hahahahaha... tapi cuma angan-angan ajelah kot... huhuhu...

Citer pasal tu gambar kat atas tuh.. gambar tu cilok dari google je... sebab malas nak snap gambar loorr...  Ada beli ngan member kat ofis rencah mee bandung tuh... so hari ni.. nak lah sangat merasa kan... buatnya dahla senang ya amat... potong2 sayur.. potong2 daging... tumis sikit rencah mee bandung tuh...terjunkan ajelah sayur-sayur tu semua... pastu pecahkan telur... dah siap... Aqilah makan sampai 2-3 mangkuk... huhuhuhu... papa pun makan bertambah-tambah... alhamdulillah.. kenyang dah anak beranak... tuh ada separuh periuk lagi kuahnya... petang ni sambung la gamaknya... huhuhuhu...

Petang ni plannya nak cari pampers Aqilah...tapi maybe terjah ajelah Giant atau Grand Union kat depan tuh... nak cari Tesco.. rasa macam malas nak jenjalan jauh2... Actually.. Aqilah malam je pakai pampers... siang dah tak pakai... tuh yang tak berkepentingan sangat tuh... Adeeh.. dah makan mee bandung semangkuk... mata pun dah naik mamai dah nih... Aqilah dok main tak habis-habis.. bila kamu nak tido ni nak.. mama dah mamai ni.. kamu tidur harus mama pun lelap ni karang nih.... Ok... nak solat zohor jap... nanti kita merepek-merepek lagi.. hiks....

Note : Baby `AN' sakan berjoget kat dalam pewut nih... sedap gamaknya makan mee bandung muar... hahahahaha...



5 comments:

Ieza said...

sedapnya mee bandung..teringat mee bandung muar...yummy..

atie said...

Hahahaha.....Edap er mee bandung,TQ mama...Kenyang adik an kan .hikhik. Adakah adik 'AN' merujuk pada Aiman????

emy/mamasuri said...

oh dah lama tak makan mee bandung muar...

shiemz said...

takyah kata dlmperot berjoget yg kat luaq niepun berjoget.... dengki aku aihh...

alfa juliet said...

itulah advantage anak di jaga di rumah...tak yah pakai pampers..mcm farzana, kena gak pakai kat pengasuh..jadi potty train hanya di rumah serndiri