Wednesday, November 10, 2010

Result Check-up 31 weeks

Ada yang bertanya camana check-up kelmarin...
Alhamdulillah... semua ok-ok je...
Alhamdulillah juga... berat naiklah 1.5kg dalam masa 2 minggu ni...
Nurse kata okla... sepatutnya 2 minggu 1 kg saje selepas 7 bulan kan..
Tapi lebih sikit... tak perla... dah nak masuk 8 bulan dah pun...
Tekanan darah ok... urine ok... kedudukan baby ok....
Jantung baby pun nurse cek... nurse terkejut sebab... tak sempat tekan ke perut alat cek jantung tuh... dah dengar jantung baby berdegup... thats mean.. jantung baby sihat walafiat.. alhamdulillah...
Kiranya setakat ni alhamdulillah semua ok...
Next cek-up 23 November tak silap... Nurse akan sediakan surat untuk refer kat hospital mana mama nak bersalin nanti... Sebab mama ada rekod bersalinkan Aqilah melalu ceaserian kan...
so sekarang...Tengah dok fikir... Hospital Putrajaya or Hospital Serdang... Tapi hati berat ke Hospital Serdang... sapa ada pengalaman can share...

10 comments:

:: HUSNA :: said...

saya pun tgh dok pikir nk besalin kt mn. adam dulu kt putrajaya. ceaser jgk. aqilah pun kat situ jgk ye?

Puteri Satu said...

husna.. aqilah dulu kat HUKM...

ieda said...

pilih hospital yg tak berapa sibuk...selesa sikit.

awin said...

salam mama aqilah...

setahu saya putrajaya skang dah susah... unless utk org2 yang tinggal kat putrajaya... sbb ada kwn saya dah pecah air ketuban, diaorg x nak terima sbb dia tinggal kajang... tapi manalah tahu rezeki mama bersalin kat situ... kena tnya hospital dulu..

kalau spital serdang, ramai pensyarah kat tempat saya bersalin situ... diaorg kata bagus.. hospital pun ok sbb baru lagi kan... cumanya tempat tu TERAMAT la luas... hehehe... dpd wad A ke Wad B agak jauh gakla... dpd lif utama pun jauh... tapi ramai org la kan... kalau beranak awal pagi katil x penuh sgt.. hehe

nur.. said...

salam perkenalan..
wanie dua-dua anak lahir kat putrajaya..alhamdulillah dua-dua ok...ikut nasib jugak la...
serdang pun ok...kalau ada surat refer ke putrajaya ok jer..sebab wanie dulu checkup swasta tapi minta nak lahir gov...itu dari pengalaman wanie la...

imz said...

im..tiap bulan ke hospital serdang...sb bwk adik g checkup paha dia...ok la nurse2 sana..kalau kt tmpat bersalin tak pasti...

Anonymous said...

Salam akak...saya bersalin kat hospital serdang.semuanyer ok...nurse2 n doktor2 peramah.tp saya amik 1st class...mmg selesa mcm duk hospital private...tp tgk luck jugak sebab kalau penuh diorng akan transfer pi hospital kajang (^_^)

Mrs. Asida said...

Mana2 pun ok kot. lg ok kalau single bed.xde org ganggu2 kita. saudara mara kita nak bising2 pun x ganggu org.. hehe

sw33tdarling.com said...

alamaaak, takleh nak share laa sebab tak pernah beranak kat 2-2 hospital tu...

tapi kalau nak tanya pengalaman beranak kat GH, silakan.. :)

SSulieana said...

salam...sy yg first dulu kt serdang gak...sgt puas hati...nnti yg 2nd pun Insyaallah kt sana jugak...tp ade yg kata ikut nasib la kalau dpt nurse yg x best...so far sy puas hati ngan hosp serdang