Friday, December 31, 2010

Berpantang di Hall Bawah...


Mula-mula balik dari hospital ri tu... memang mama tak naik bilik je... kitorang 4 beranak berlonggok kat hall bawah je... tidur baring seme kat bawah je... yerlah tak berani mama nak naik tangga.. so tunggu dalam 10 hari... baru hajat nak naik bilik... sementara... tuhla tempat tidur Aqil Naufal selama beberapa hari sebelum naik atas kat bilik kitorang... semua berlonggok depan tv je... Dan malam tadi... mama nak pun berpindah ke atas... susah hati camner nak bawak naik cot baby tuh... mana boleh papa sorang nak angkut... last-last... harap gakla Pakcik Shahrul jiran sebelah rumah... alhamdulillah... bila dapat duduk bilik sendiri... punyalah rasa lain macam... teringat plak masa saat-saat nak bertolak ke hospital 18 Disember hari tu... rasa macam dalam mimpi je... detik-detik tu berlegar je satu persatu... tak sangka segalanya dah berlalu... klu belum bersalin mungkin mama masih menanti detik-detik debar tu.... tapi sekarang... semuanya dah berakhir... Aqil Naufal yang mama bawa ke hulu ke hilir dah ada depan mata.. alhamdulillah... walau sesukar mana dan secepat mana saat melahirkannya... takkan mama lupa hingga akhir hayat mama...

7 comments:

@e_da said...

berpantang sendiri ye kak

sz | m.s.s said...

awak jugak akak dah terus naik tingkat atas ye...saya hari tu sebulan gak lah berkampung kat tingkat bawah...mmg heavennnn bila dpt lepak2 bilik sendiri...

@nie-najib said...

selamat tahun baru dan selamat berpantang.. :)

Intanaziela said...

tahniah akak...comel Aqil Naufal...emmuah

Elin said...

Akakkkk...Congrat..
da bersalin..baru bukak blog akak..terus bc entry bersalin kan baby AN. So cute baby AN..
So berpantang dekat Acasia la ek..Selamat berpantang n take care ek kak. Kiss2 to bb AN and Aqilah.

Oyis said...

kak puteri!

dah bersalin rupe nya. tahniah ye kak. Alhamdulillah selamat semua. comel nama baby, secomel tuan nya. betul2 maaf, sbb dah lama x menjengok, kurg sihat and byk lepak2 kat umah jrg jengok blog lately ni. tau2 dah bersalin hehe. tumpang hepi. lps ni 2011 lebih meriah la ye, dah berempat :)

ann @ hatiberbunga said...

aqil makin chumil!

saya.. aritu, after 1 bulan baru naik tingkat atas. hihi..